Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Ηλικιωμένη «αποκρούει» ρατσιστική επίθεση και προσφέρει τις δωρεές για την περίθαλψή της σε αντιρατσιστική οργάνωση

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον ρατσισμό. Πρέπει να τον παλέψουμε μέχρις εσχάτων, εάν χρειαστεί»

Screenshot 2021 03 25 123225

Μία φοβερή ιστορία εκτυλίχθηκε τις περασμένες ημέρες στο Σαν Φρανσίσκο, με πρωταγωνίστρια μια ηλικιωμένη γυναίκα ασιατικής καταγωγής, η οποία όχι μόνο κατάφερε να… αποκρούσει τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από άνδρα στους δρόμους της πόλης, αλλά κατάφερε μέσω της ιστορίας της να προσφέρει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε αντιρατσιστική οργάνωση!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Την περασμένη εβδομάδα, άνδρας ηλικίας 39 ετών επιτέθηκε σε 83χρονο άνδρα ασιατικής καταγωγής και στη συνέχεια φέρθηκε κατά της Xio Zhen Xie, που απώθησε τον θύτη και μάλιστα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, κατάφερε να του προκαλέσει τραυματισμούς χτυπώντας τον με ένα ξύλο.

Ο δράστης κατάφερε να τραυματίσει και εκείνος με τη σειρά του την 75χρονη γυναίκα, η ιστορία της οποίας έγινε viral τις επόμενες ημέρες, με την οικογένειά της να ξεκινά crowdfunding ώστε να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας της, καθώς ο 39χρονος Stephen Jenkins, της είχε προκαλέσει τραύματα στο πρόσωπο.

 

Η ιστορία της Xiao Zhen Xie και κυρίως η γενναιότητα με την οποία αντιμετώπισε τη ρατσιστική επίθεση την οποία δέχθηκε, οδήγησαν στη συγκέντρωση ενός ποσού που άγγιξε το 1 εκατομμύριο δολάρια κι ενώ ο αρχικός στόχος της οικογένειας ήταν τα 50.000$ που αρκούσαν για την κάλυψη της ιατρικής περίθαλψής της.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν σταματά εδώ, καθώς σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της οικογένειας, επιθυμία της 75χρονης είναι η προσφορά του ποσού που συγκεντρώθηκε από τις δωρεές των πολιτών σε οργάνωση που αντιπαλεύει το μίσος και τη βία κατά των Αμερικανών ασιατικής καταγωγής!

Μάλιστα, η κυρία Xiao Zhen Xie θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού. «Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον ρατσισμό. Πρέπει να τον παλέψουμε μέχρις εσχάτων, εάν χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο σκοπός της δωρεάς του ποσού αποτελεί ένα ζήτημα πολύ μεγαλύτερο από τη δική της περίπτωση!

 

Όσο για την κατάσταση της υγείας της, οι συγγενείς της ανέφεραν ότι η κατάστασή της έχει βελτιωθεί, καθώς τα μάτια της έχουν ξεπρηστεί και μπορεί πλέον να τα ανοίξει. «Άρχισε να νιώθει ξανά ευδιάθετη», τονίζει σε μήνυμα στο GoFundMe η οικογένεια της ηρωίδας γιαγιάς.

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…