ΗΠΑ: Χάκαραν δίκτυο υπολογιστών του Λευκού Οίκου

Χάκερ κατάφεραν και απέκτησαν πρόσβαση στο μη διαβαθμισμένο δίκτυο υπολογιστών του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post. Οι…

leukos oikos 0

Χάκερ κατάφεραν και απέκτησαν πρόσβαση στο μη διαβαθμισμένο δίκτυο υπολογιστών του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post. Οι αρχές διερευνούν την υπόθεση χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η κυβερνοεπίθεση είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών.

Σύμφωνα με πηγές της Washington Post, εκτιμάται ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση βρίσκεται κάποια χώρα, με τη Ρωσία να θεωρείται από την αμερικανική κυβέρνηση ως μία από τις πιθανότερες υπαίτιες.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε στην Washington Post πως η απειλή εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν έχει πληγεί το διαβαθμισμένο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβερνοεπίθεση ανακαλύφθηκε πριν από δύο έως τρεις εβδομάδες. Σε μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου ζητήθηκε να αλλάξουν τους κωδικούς χρήσης.

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δόθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρεται ότι “επηρεάστηκαν ορισμένα στοιχεία του μη διαβαθμισμένου δικτύου”. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το Εκτελεστικό Γραφείο του αμερικανού προέδρου λαμβάνει καθημερινά προειδοποιήσεις για πιθανές κυβερνοαπειλές. 

 

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…