Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Γνωστός Youtuber προφυλακίστηκε καθώς έριξε αεροπλάνο… για τα views

Το βίντεο, το οποίο πλέον έχει αφαιρεθεί, συγκέντρωσε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια προβολές.

youtuber

Γνωστός Youtuber βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έξι μηνών έπειτα από βίντεο που είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο τον Δεκέμβριο του 2021, στο οποίο έριξε ένα αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, επίτηδες.

Την ποινή την επέβαλλε το δικαστήριο των ΗΠΑ καθώς, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε αργότερα, προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους προκειμένου να συγκεντρώσει όσο περισσότερα views γινόταν.

Ο Τρέβορ Τζέικομπ, 30 ετών όταν έγινε το περιστατικό υποστήριξε ότι επρόκειτο για ατύχημα, λέγοντας ψέματα στις αμερικανικές Αρχές.

Μάλιστα δημοσίευσε το βίντεο στο Youtube, στο οποίο φαίνεται να πηδάει από το αεροπλάνο κρατώντας selfie stick και να ενεργοποιεί στη συνέχεια το αλεξίπτωτό του. Το βίντεο μετρά εκατομμύρια προβολές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC, ο νεαρός είπε τελικά ότι γύρισε το βίντεο στο πλαίσιο μίας συμφωνίας χορηγίας, ομολογώντας νωρίτερα φέτος την ενοχή του για το αδίκημα της παρεμπόδισης ομοσπονδιακής έρευνας. Είναι πιθανό, ο Τζέικομπ να διέπραξε το αδίκημα προκειμένου να δημιουργήσει ειδήσεις για τον εαυτό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αποκτήσει οικονομικό όφελος σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Καλιφόρνια.

«Παρόλα αυτά, αυτού του είδους η «τολμηρή» συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», πρόσθεσαν, ενώ ο ίδιος σε δήλωσή του παραδέχθηκε ότι η απόφαση σε βάρος του είναι «σωστή».

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, όταν ο Youtuber έφυγε από αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια σε μία σόλο πτήση, με κάμερες τοποθετημένες μέσα στο αεροπλάνο, ενώ μαζί του πήρε ένα αλεξίπτωτο και ένα selfie stick.

«Δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά σχεδίαζε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο στο έδαφος και το αεροπλάνο του καθώς έπεφτε και συνετρίβη», δήλωσε η Εισαγγελία των ΗΠΑ για την Καλιφόρνια. Τριανταπέντε λεπτά μετά την απογείωση το αεροπλάνο έπεσε στον Εθνικό Δρυμό Los Padres, ενώ ο Τζέικομπ πήγε στο σημείο και κατάφερε να ανακτήσει το βίντεο, το οποίο στις 23 Δεκεμβρίου ανέβασε στο Youtube, με τον τίτλο «Συνέτριψα το αεροπλάνο μου», στο οποίο υπήρχε προώθηση για εταιρεία πορτοφολιών, όπως είπαν οι εισαγγελείς.

Ορισμένοι θεατές δεν έκρυψαν την δυσπιστία τους για την συντριβή, επισημαίνοντας το γεγονός οτι ο Youtuber φορούσε ήδη αλεξίπτωτο και δεν έκανε ούτε μία προσπάθεια να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια.

Το βίντεο, το οποίο πλέον έχει αφαιρεθεί, συγκέντρωσε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια προβολές.

 

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…