ΗΠΑ: Χιλιάδες διαδηλωτές σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον κατά του Τραμπ

Κόσμος συγκεντρώθηκε μπροστά στον Λευκό Οίκο, στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, αν και ήταν λιγότερος από ό,τι στην προηγούμενη κινητοποίηση, την 5η Απριλίου, όταν είχαν συρρεύσει έξω από την προεδρία δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Screenshot 2025 04 20 190211

Χιλιάδες Αμερικανοί βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους της Νέας Υόρκης και αρκετών ακόμη μεγάλων αστικών κέντρων των ΗΠΑ, παίρνοντας μέρος στη δεύτερη μεγάλη κινητοποίηση εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε ισάριθμες εβδομάδες.

«Δεν υπάρχει βασιλιάς στην Αμερική», ή «Αντίσταση στην Τυραννία», διάβαζε κανείς σε πλακάτ διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη, ενώ άλλοι κράδαιναν εικόνες του Ρεπουμπλικάνου με μουστάκι à la Χίτλερ.

«Η δημοκρατία διατρέχει μεγάλο κίνδυνο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κάθι Βάλι, 73 ετών, η οικογένεια της οποίας επέζησε από το Ολοκαύτωμα. Πρόσθεσε πως αυτά που της αφηγούνταν οι γονείς της για την άνοδο του ναζισμού τα χρόνια του 1930 «πάνε να γίνουν εδώ».

«Η διαφορά με άλλους φασίστες (…) είναι πως ο Τραμπ είναι πολύ βλάκας για να είναι αποτελεσματικός κι η ομάδα του είναι διχασμένη», συμπλήρωσε πάντως.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ιδιαίτερα την αντιμεταναστευτική πολιτική του Λευκού Οίκου, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε εντολή να ανασταλούν οι απελάσεις μεταναστών δυνάμει νόμου του 1798 περί «αλλοδαπών εχθρών».

«Οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», φώναζαν ρυθμικά διαδηλωτές συγκεντρωμένοι μπροστά στη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη, όχι μακριά από τον πασίγνωστο Trump Tower του μεγιστάνα.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Εξιχνιάστηκε η κλοπή 44.590 ευρώ από χρηματοκιβώτιο – Υπάλληλος τα «έπαιξε» όλα στο στοίχημα

Έρευνα – σοκ για τις οδοντόκρεμες: Το 90% περιέχουν μόλυβδο και το 65% αρσενικό

Ρέθυμνο: Χαμός σε οικογενειακό τραπέζι – Τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο

Φρίκη στην Ηλεία: Κρατούσαν φυλακισμένους σε δωμάτιο 8 εργάτες για να δουλεύουν στα χωράφια

Μονεμβασιά: «Ποιος χέστηκε για την πολιτιστική κληρονομιά» σχολιάζει η Έρη Ρίτσου για το τελεφερίκ

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε μόλις στα 57 του ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μανώλης Παπαδόπουλος

παπαδο

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε μόλις στα 57 του ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μανώλης Παπαδόπουλος

Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της ΑΕΚ, καθώς ο Μανώλης Παπαδόπουλος άφησε την τελευταία του…

Σε παράκρουση ο Τραμπ: Έβρισε χυδαία του θρυλικό ροκ σταρ Μπρους Σπρίνγκστιν

brusce

Σε παράκρουση ο Τραμπ: Έβρισε χυδαία του θρυλικό ροκ σταρ Μπρους Σπρίνγκστιν

Ως «πιεστικό, αντιπαθητικό ηλίθιο» χαρακτηρίζει τον ζωντανό θρύλο της αμερικανικής μουσικής ο πρόεδρος των ΗΠΑ…

Κρήτη: Κατέρρευσε ιστορική τοιχογραφία στο Ανάκτορο της Κνωσού – Για εγκατάλειψη του μνημείου μιλούν ξεναγοί και αρχαιολόγοι

ΚΝΩΣΣΟΣ1

Κρήτη: Κατέρρευσε ιστορική τοιχογραφία στο Ανάκτορο της Κνωσού – Για εγκατάλειψη του μνημείου μιλούν ξεναγοί και αρχαιολόγοι

Οργή για την εγκατάλειψη του μνημείου