ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ: Tο Ιράν ευθύνεται για επίθεση – που στοίχισε τη ζωή δύο ανθρώπων – εναντίον τάνκερ στη θάλασσα του Ομάν

Την Πέμπτη, το πετρελαιοφόρο Mercer Street έγινε στόχος επίθεσης ενώ έπλεε στη θάλασσα του Ομάν. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας Βρετανός, εργαζόμενος στην εταιρεία ασφαλείας Ambrey, και ένας Ρουμάνος, μέλος του πληρώματος. 

AP21212097265085

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι βέβαιες ότι το Ιράν» ευθύνεται για την επίθεση εναντίον ενός τάνκερ στη θάλασσα του Ομάν, την περασμένη Πέμπτη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραήλ και της Βρετανίας.

«Αφού εξετάσαμε τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, είμαστε βέβαιοι ότι το Ιράν εξαπέλυσε αυτήν την επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε δύο αθώα θύματα, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά, ένα φονικό όπλο που χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή», ανέφερε ο Μπλίνκεν στην ανακοίνωσή του.

Η Ουάσινγκτον «ενεργεί συντονισμένα με τις κυβερνήσεις της περιοχής και πέραν αυτής, για να δώσει την αρμόζουσα, άμεση απάντηση», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν την επίθεση, που ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων και επιθετικών συμπεριφορών», κατέληξε.

Η Βρετανία και το Ισραήλ κατηγορούν επίσης το Ιράν για αυτήν την επίθεση, ενώ η Τεχεράνη αρνείται κάθε ανάμιξή της.

Την Πέμπτη, το πετρελαιοφόρο Mercer Street έγινε στόχος επίθεσης ενώ έπλεε στη θάλασσα του Ομάν. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας Βρετανός, εργαζόμενος στην εταιρεία ασφαλείας Ambrey, και ένας Ρουμάνος, μέλος του πληρώματος, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Zodiac Maritime, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο και ανήκει στον Ισραηλινό επιχειρηματία Εγιάλ Οφέρ.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…