ΗΠΑ: Απανωτές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ουκρανίας από ρωσικά αεροσκάφη

Μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ουκρανίας από ρωσικά μαχητικά τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.…

sukhoi su 30mki wide

Μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ουκρανίας από ρωσικά μαχητικά τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο κάλεσε τη Μόσχα να «λάβει άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης» στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να κινηθούν γρήγορα στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ένας ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι κάθε χώρα της G7 θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι στοχευμένες κυρώσεις όπως και η εφαρμογή τους, διευκρινίζοντας ότι ενώ τα μέτρα θα πρέπει να είναι συντονισμένα δεν θα είναι κατ ‘ανάγκη ταυτόσημα.

Οι νέες κυρώσεις εφαρμόζονται ως πράξη τιμωρίας κατά της Ρωσία για τη μη συμμόρφωσή της με τη διεθνή συμφωνία της Γενεύης για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση από τους ηγέτες της Ομάδας των 7 που γνωστοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο και ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι στη Νότια Κορέα σε επίσημη επίσκεψη.

«Λόγω του επείγοντος του χαρακτήρα της υπόθεσης και για να διασφαλιστεί η δυνατότητα για μια επιτυχημένη και ειρηνική δημοκρατική ψηφοφορία τον επόμενο μήνα στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας , έχουμε δεσμευτεί να δράσουμε επειγόντως και να εντείνουμε τις στοχευμένες κυρώσεις και τα μέτρα κατά των ενεργειών της Ρωσίας»,αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν. Η κοινή ανακοίνωση πάντως δεν διευκρινίζει ποια νέα μέτρα θα επιβληθούν κατά της Μόσχας, αλλά προειδοποίησε ότι «συνεχίζουμε την προετοιμασία για να προχωρήσουμε σε ευρύτερες και συντονισμένες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που θα επιβάλλουν οι περιστάσεις». Την ίδια στιγμή, οι ηγέτες της ομάδας των ανέφεραν ότι «η πόρτα παραμένει ανοικτή για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης» και κάλεσαν τη Ρωσία να σεβαστή τη συμφωνία της Γενεύης.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…