Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Αναστολή εξαγωγής προϊόντων "διπλής χρήσης" στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις εξαγωγές προϊόντων και ειδών τεχνολογίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πολιτικούς όσο και για στρατιωτικούς…

russia poutin

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις εξαγωγές προϊόντων και ειδών τεχνολογίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πολιτικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς στη Ρωσία, σε αντίδραση για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Η Υπηρεσία Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS), που υπάγεται στο υπουργείο Εμπορίου, ανακοίνωσε ότι πλέον δεν θα δίνει  άδειες για την πώληση τέτοιων προϊόντων στη Ρωσία.

«Από την 1η Μαρτίου 2014 η BIS ανέστειλε την παροχή άδειας εξαγωγών ή επανεξαγωγών προϊόντων προς τη Ρωσία μέχρι νεοτέρας», αναφέρει η υπηρεσία στον ιστότοπό της.

Τα προϊόντα διπλής χρήσης είναι προϊόντα ή είδη τεχνολογίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα ο εξοπλισμός για στρατιωτικούς και αστυνομικούς, χημικά προϊόντα ή ακόμη και προϊόντα τεχνολογίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την ανακοίνωση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός Μαρί Χαρφ, επισημαίνοντας ότι η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέστειλε επίσης την έκδοση αδειών για την εξαγωγή ειδών και υπηρεσιών άμυνας προς τη Ρωσία», πρόσθεσε η Χαρφ, η οποία σημείωσε ότι η απαγόρευση αυτή θα ισχύσει μέχρι νεοτέρας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…