«Io, Ennio Morricone» σε σκίτσα

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του αφιερωματικού κόμικ «Io, Ennio Morricone» σε κείμενα και σχεδίαση του σκιτσογράφου John Antono - cartoonist στον εξωτερικό χώρο «Speak Easy» του Kubrick - Pure Social Club στην πλατεία Ταχυδρομείου (Λάρισα).

μορικονε2

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος σε συνεργασία με το Kubrick Pure Social Club και υπό την αιγίδα του Istituto Italiano di Cultura di Atene εγκαινίασε την έκθεση του αφιερωματικού κόμικ με τίτλο “Io, Ennio Morricone” σε κείμενα και σχεδίαση του σκιτσογράφου John Antono στον εξωτερικό χώρο “Speak Easy” του Kubrick Pure Social Club στην πλατεία Ταχυδρομείου (Λάρισα) την Παρασκευή 18 Ιουνίου (διάρκεια έκθεσης έως 30 Σεπτεμβρίου 2021).

Τα κόμικς (9η τέχνη) είναι μία από τις πλέον αντιπροσωπευτικές τέχνες του σύγχρονου κόσμου, μία άμεση τέχνη αφήγησης στην οποία μπορούμε να διακρίνουμε την πορεία, τις τάσεις και τον παλμό της κοινωνίας. Ένας καθρέφτης της καθημερινότητας, των απόψεων και των προβληματισμών του κάθε ανθρώπου, μέσω αφηγηματικών αλληλουχιών μεταξύ εικόνων με σκοπό να μεταδώσουν πληροφορίες και να προκαλέσουν αισθητική αντίδραση στους αναγνώστες.

Έτσι και ο John Antono, εμπνέεται από τη ζωή και τη μουσική πορεία του εμβληματικού συνθέτη Ennio Morricone και δημιουργεί μία εικονογραφημένη μικρή ιστορία συνδυάζοντας τον λόγο με την εικόνα, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα – σταθμούς της ζωής του μεγάλου συνθέτη. Με «μαγικό» τρόπο μας διηγείται την ιστορία της ζωής του παραθέτοντας κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά σημαντικά σημεία της πορείας του, υπογραμμίζοντας την υψηλή εικαστική και λογοτεχνική ποιότητα της οπτικής τέχνης των κόμικς όπου το στοιχείο της δημιουργίας και της επικοινωνίας είναι πολύ εντονότερο αφού συνδυάζεται η εικόνα και ο λόγος.

Η μουσική του Ennio Morricone ήταν και πάντα θα είναι ένας τρόπος σκέψης, μια στάση ζωής, μια φιλοσοφία. Βασικός σκοπός του Συλλόγου είναι η προώθηση ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό της μουσικής του, της σημαίνουσας προσωπικότητάς του, της φιλοσοφίας του. Αυτή η δράση του Συλλόγου έρχεται ως μία ακόμα απόδειξη πως οι διάφορες μορφές τέχνης μπορούν να εμπνεύσουν, να συνεργαστούν και να συμπληρώσουν η μία την άλλη, χαρίζοντας μας ιστορίες που μας συγκινούν.

Ο John Antono (Γιάννης Δ. Αντωνόπουλος) γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε σκίτσο στο εργαστήρι εφαρμοσμένων τεχνών Ορνεράκης. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ιστορία. Δημιουργεί πολιτικά σκίτσα για την εφημερίδα «Επικοινωνία», συνεργάζεται με το ένθετο Καρέ-Καρέ της Εφημερίδας των Συντακτών και δημοσιεύει τη σειρά κόμικς Homo Skepticus στον ιστότοπο Socomic.gr. Εργάζεται ως δάσκαλος Σκίτσου-Comics για παιδιά και εφήβους και ως εικονογράφος εκπαιδευτικών παιχνιδιών για την Κοιν.Σ.Επ. «Σκαντζόχοιρος». Είναι μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων. Το πρώτο του γελοιογραφικό άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2016 από τις εκδόσεις Ασυνέχεια με τον τίτλο «Όχι Άλλο Σώσιμο».

site: johnantono.blogspot.com

FB page: John Antono – cartoonist

instagram: johnantono.cartoonist

Επιμέλεια: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου 

Φωτογραφίες: Kostas Mantziaris

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…