Ινστιτούτο «Πέλαγος»: Παράνομες σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο με την ανοχή της κυβέρνησης

Ψάχνουν για πετρέλαιο σε προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή λόγω της παρουσίας σπάνιων θαλάσσιων θηλαστικών

Του Μάκη Νοδάρου

Με την προκλητική ανοχή της κυβέρνησης, συνεχίζονται στο Ιόνιο και συγκεκριμένα ανοιχτά του Κυπαρισσιακού Κόλπου, μέσα σε προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή λόγω της παρουσίας σπάνιων θαλάσσιων θηλαστικών, οι σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο!

Όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Φρατζής υπεύθυνος της Επιστημονικής Ομάδας του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» πριν από λίγο, στον καθημερινό  έλεγχο για τις κινήσεις του πλοίου SW Cook που συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό κόλπο, διαπιστώθηκε  ότι εχθές (2 Φεβρουαρίου 2022) παραβιάστηκαν -και μάλιστα κατά πολύ- και τα όρια  της Θαλάσσιας NATURA2000 της Ν Μεσσηνίας «THALASSIA PERIOCHI NOTIAS MESSINIAS  (SiteCode: GR2550010)», όπως εμφανίζεται και στους χάρτες της ευρωπαικής ένωσης για τις περιοχές Natura2000 και στο Marine Traffic, αντίστοιχα!

«Σας παρακαλούμε να το διαδώσετε άμεσα παντού. Πρόκειται πλέον για παρανομία και όσοι έχουν την κατάλληλη νομική υποστήριξη, πρέπει να κινηθούν για να μηνύσουμε ομαδικά τους υπεύθυνους Υπουργούς ή όποιους άλλους ευθύνονται. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος πια για να προστατεύσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον από τις καταστροφικές ενέργειες, που συνεχίζονται.» – καταγγέλλει ο κ . Φρατζής και προσθέτει :

«Μπορεί κάποιοι να ισχυριστούν ότι έκαναν «αβλαβή διέλευση», ωστόσο πρέπει να απαντήσουμε ότι για να μπορούσαν να γίνουν πιστευτoί  θα έπρεπε όλες οι κινήσεις να παρακολουθούνται από ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα. Τέλος θα έπρεπε όπως γίνεται στην γειτονική Ιταλία με βάση τη νομοθεσία της, να γίνει μελέτη σχετικά με την παρουσία κητωδών πριν, στην διάρκεια και στο τέλος των ερευνών, επίσης από ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα. Διαφορετικά όλα είναι ανεξέλεγκτα και οι πολίτες δεν μπορούν να έχουν γνώση και πρόσβαση στο τι πραγματικά γίνεται.»

Πηγή: apokalypseis.com

Καμπανάκι από Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλάει για πυρηνικά όπλα»

Καμπανάκι από Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλάει για πυρηνικά όπλα»

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί ότι οι απειλές της Ρωσίας εγείρουν κίνδυνο «αποκάλυψης» για τον κόσμο