Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος»: Τείχος προστασίας για τους φυσητήρες που ζουν στην μυστηριώδη τάφρο του Ιονίου

Τείχος προστασίας για τους φυσητήρες που ζουν στην μυστηριώδη τάφρο του Ιονίου , από το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» .

Πάνω από 7 χρόνια, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος αγωνίζεται να ελαχιστοποιήσει τον θανατηφόρο κίνδυνο που διατρέχουν οι φυσητήρες λόγω των συγκρούσεών τους με μεγάλα πλοία, που διαπλέουν την κρίσιμη γι΄αυτούς περιοχή της Ελληνικής Τάφρου.

«Από την περασμένη χρονιά και σε συνεργασία με τους IFAW, OceanCare και WWF Ελλάς, συζητάμε με μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, ζητώντας από αυτές να κάνουν εθελοντικά αυτό που δεν τους έχουν ζητήσει μέχρι σήμερα οι Ελληνικές αρχές: να αποφεύγουν να πλέουν στις περιοχές των φυσητήρων. Σήμερα οι κόποι μας αμοίβονται, καθώς η MSC (Mediterranean Shipping Agency ) ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος παγκοσμίως σε κοντέινερς και η θυγατρικής τους MSC Cruises, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αλλαγή της πορείας των πλοίων τους στο δυτικό τμήμα της Ελληνικής Τάφρου, ώστε να μην περνούν μέσα από τον πυρήνα του ενδιαιτήματος των φυσητήρων και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος συγκρούσεων με αυτούς!

Η Stefania Lallai, αντιπρόεδρος αειφορίας της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ως παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο των εμπορευματοκιβωτίων, έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι οι δραστηριότητές μας έχουν θετικό αντίκτυπο, αντικατοπτρίζοντας τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για τη διατήρηση και την προστασία του ωκεανού και της θαλάσσιας άγριας ζωής. Η συνεργασία με ΜΚΟ είναι το κλειδί για την κατανόηση και τη λήψη μέτρων για την προστασία του απειλούμενου πληθυσμού φυσητήρων κατά μήκος των ελληνικών ακτών»/»As a global leader in container shipping and logistics, we have a responsibility to ensure that our cargo operations make a positive impact, reflecting our longstanding commitment to conserving and protecting the ocean and marine wildlife,” said Stefania Lallai, Vice President of Sustainability at MSC Mediterranean Shipping Company. “Collaborating with NGO partners is key to understanding and taking action to protect endangered sperm whales along the Greek coast».» – αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» .

Σχετικά με τον εκβρασμός του άτυχου ζιφιού στον Άλιμο Αττικής, περιστατικό [που πήρε μεγάλη διάσταση, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος « κοινοποιεί τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Φραντζή στην ΕΤ1 (από το 2.10 και μετά) επισημαίνοντας ότι « Είναι πολλά αυτά που θα μπορούσαμε να εκφράσουμε και να δείξουμε, τελικά επιλέξαμε να εστιάσουμε στο πιό βασικό, το οποίο θα ακούσετε στη συνέντευξη (σεισμικές έρευνες στο σπίτι των ζιφιών, που διενεργούνται μέχρι και αυτή τη στιγμή!).

Πηγή: apokalypseis.com

Μεσσήνη: Συγκλονίζει η 49χρονη μετά την επίθεση με οξύ- «Να μην το περάσει καμία γυναίκα αυτό»

Μεσσήνη: Συγκλονίζει η 49χρονη μετά την επίθεση με οξύ- «Να μην το περάσει καμία γυναίκα αυτό»

Η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπό της μίλησε για το χρονικό της…

Άρτα: Πυροβόλησε και εναντίον της πρώην συζύγου του ο άνδρας που σκότωσε τον πεθερό του

Άρτα: Πυροβόλησε και εναντίον της πρώην συζύγου του ο άνδρας που σκότωσε τον πεθερό του

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία του στυγερού εγκλήματος που σημειώθηκε στην Άρτα το απόγευμα της…