Newsroom

Newsroom

Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος»: Τείχος προστασίας για τους φυσητήρες που ζουν στην μυστηριώδη τάφρο του Ιονίου

Τείχος προστασίας για τους φυσητήρες που ζουν στην μυστηριώδη τάφρο του Ιονίου , από το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» .

fysitires 1024x594 1

Πάνω από 7 χρόνια, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος αγωνίζεται να ελαχιστοποιήσει τον θανατηφόρο κίνδυνο που διατρέχουν οι φυσητήρες λόγω των συγκρούσεών τους με μεγάλα πλοία, που διαπλέουν την κρίσιμη γι΄αυτούς περιοχή της Ελληνικής Τάφρου.

«Από την περασμένη χρονιά και σε συνεργασία με τους IFAW, OceanCare και WWF Ελλάς, συζητάμε με μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, ζητώντας από αυτές να κάνουν εθελοντικά αυτό που δεν τους έχουν ζητήσει μέχρι σήμερα οι Ελληνικές αρχές: να αποφεύγουν να πλέουν στις περιοχές των φυσητήρων. Σήμερα οι κόποι μας αμοίβονται, καθώς η MSC (Mediterranean Shipping Agency ) ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος παγκοσμίως σε κοντέινερς και η θυγατρικής τους MSC Cruises, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αλλαγή της πορείας των πλοίων τους στο δυτικό τμήμα της Ελληνικής Τάφρου, ώστε να μην περνούν μέσα από τον πυρήνα του ενδιαιτήματος των φυσητήρων και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος συγκρούσεων με αυτούς!

Η Stefania Lallai, αντιπρόεδρος αειφορίας της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ως παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο των εμπορευματοκιβωτίων, έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι οι δραστηριότητές μας έχουν θετικό αντίκτυπο, αντικατοπτρίζοντας τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για τη διατήρηση και την προστασία του ωκεανού και της θαλάσσιας άγριας ζωής. Η συνεργασία με ΜΚΟ είναι το κλειδί για την κατανόηση και τη λήψη μέτρων για την προστασία του απειλούμενου πληθυσμού φυσητήρων κατά μήκος των ελληνικών ακτών»/»As a global leader in container shipping and logistics, we have a responsibility to ensure that our cargo operations make a positive impact, reflecting our longstanding commitment to conserving and protecting the ocean and marine wildlife,” said Stefania Lallai, Vice President of Sustainability at MSC Mediterranean Shipping Company. “Collaborating with NGO partners is key to understanding and taking action to protect endangered sperm whales along the Greek coast».» – αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» .

Σχετικά με τον εκβρασμός του άτυχου ζιφιού στον Άλιμο Αττικής, περιστατικό [που πήρε μεγάλη διάσταση, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος « κοινοποιεί τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Φραντζή στην ΕΤ1 (από το 2.10 και μετά) επισημαίνοντας ότι « Είναι πολλά αυτά που θα μπορούσαμε να εκφράσουμε και να δείξουμε, τελικά επιλέξαμε να εστιάσουμε στο πιό βασικό, το οποίο θα ακούσετε στη συνέντευξη (σεισμικές έρευνες στο σπίτι των ζιφιών, που διενεργούνται μέχρι και αυτή τη στιγμή!).

Πηγή: apokalypseis.com

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί