Ο όμιλος Μαρινάκη επιτίθεται στο Documento – Ο Κώστας Βαξεβάνης αποκαλύπτει τον λόγο (εικόνα)

Άνευ προηγουμένου είναι η επίθεση που δέχεται για ακόμα μια Κυριακή το Documento και προσωπικά ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης από το in.gr. Με αφορμή τις αποκαλύψεις, το site του ομίλου Μαρινάκη επιδίδεται σε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς προς τον δημοσιογράφο. 

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για την υπόθεση Λιγνάδη οι οποίες και οδήγησαν στη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου προκαλούν σοβαρούς τριγμούς τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και στα φιλικά Μέσα Ενημέρωσης. 

Από το μεσημέρι της Κυριακής το in.gr του ομίλου Μαρινάκη προσπαθώντας επί ματαίω να αλλάξει την ατζέντα, προχωρά σε πρωτοφανείς επιθέσεις ενώ δε διστάζει να δημιουργεί fake news, όπως αυτό με την μονταρισμένη εικόνα όπου υποτίθεται ότι εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

Παράλληλα, σε άλλο δημοσίευμα, στρέφεται ευθέως εναντίον του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη με χυδαίους χαρακτηρισμούς. 

Την ίδια ώρα βέβαια η όλη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με ακόμα μία αποκάλυψη του σημερινού φύλλου του Documento. 

Κι αυτό γιατί σε σημερινό του ρεπορτάζ, η εφημερίδα Documento, αποκαλύπτει, «Ρεσάλτο αμερικανών σε τάνκερ του Μαρινάκη». Σύμφωνα μάλιστα με τη δημοσιογραφική έρευνα, «κατέσχεσαν το φορτίο ως άμεσα συνδεδεμένο με οργανώσεις τις οποίες χαρακτηρίζουν τρομοκρατικές».

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές αρχές κατέσχεσαν από τάνκερ συμφερόντων της οικογένειας Μαρινάκη περισσότερα από 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου προερχόμενο από το Ιράν σε άμεση σύνδεση με ιρανικές οργανώσεις, χαρακτηρισμένες ως τρομοκρατικές, από την Ουάσινγκτον. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από τις έρευνες των αρχών των ΗΠΑ. 

Αυτό άλλωστε επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος εξηγεί τον λόγο της επίθεσης του ομίλου Μαρινάκη προς το πρόσωπό του. 

«Να σας εξηγήσω γιατί η λυσσαλέα επίθεση από το συγκρότημα Μαρινάκη στο πρόσωπό μου.Το #Documento σήμερα δημοσιεύει έγγραφα των Αμερικανικών Αρχών, που έχουν κατασχέσει το πλοίο “Αχιλλέας” του Μαρινάκη, γιατί μετέφερε πετρέλαιο, το οποίο συνδέουν με χρηματοδότηση τρομοκρατιας.Αυτά», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ