Newsroom

Newsroom

Ινδία: Σφάλμα στο σύστημα σηματοδότησης το αίτιο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Η σύγκρουση οδήγησε τα βαγόνια του Coromandel Express σε άλλη γραμμή, με αποτέλεσμα το εισερχόμενο Yesvantpur-Howrah Express από την αντίθετη πλευρά επίσης να εκτροχιαστεί, είπε.

treno1

O εκτροχιασμός στην ανατολική Ινδία που σκότωσε 275 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες προκλήθηκε από ένα σφάλμα στο σύστημα ηλεκτρονικής σηματοδότησης που οδήγησε ένα τρένο να αλλάξει λανθασμένα γραμμή και να προσκρούσει σε εμπορευματικό τρένο, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Οι αρχές εργάστηκαν για να καθαρίσουν τα συντρίμμια των δύο επιβατικών τρένων που εκτροχιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Μπαλασόρ στην πολιτεία Οντίσα σε μια από τις πιο θανατηφόρες σιδηροδρομικές καταστροφές της χώρας εδώ και δεκαετίες.

Μια δήλωση της κυβέρνησης της Οντίσα αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών σε 275 αφού ανώτατος αξιωματούχος της πολιτείας ανέφερε τον αριθμό σε πάνω από 300 το πρωί της Κυριακής. Ο αξιωματικός μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει σε δημοσιογράφους.

Ο Τζάγια Βέρμα Σίνχα, ανώτερος αξιωματούχος των σιδηροδρόμων, είπε ότι οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν ότι δόθηκε σήμα στο υψηλής ταχύτητας Coromandel Express για να κινηθεί στην κύρια γραμμή, αλλά το σήμα άλλαξε αργότερα και το τρένο αντ’ αυτού εισήλθε σε μια παρακείμενη γραμμή βρόχου όπου έπεσε σε ένα φορτίο φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…