Ινδία: Το πρωί επιχειρηματίας και το μεσήμερι…φυλακή

Υπάρχουν φορές που, ακόμα και η δικαιοσύνη υποκλίνεται μπροστά στο χρήμα… Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Ινδού μεγιστάνα, Subrata Roy,…

india 13

Υπάρχουν φορές που, ακόμα και η δικαιοσύνη υποκλίνεται μπροστά στο χρήμα… Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Ινδού μεγιστάνα, Subrata Roy, ο οποίος πριν λίγους μήνες ρίχτηκε στη φυλακή  κατηγορούμενος για περιφρόνηση του δικαστηρίου. Ο Roy κατέληξε πίσω από τα κάγκελα γιατί δεν εμφανίστηκε ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ του ομίλου του και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Ινδίας (SEBI). Τότε μάλιστα είχε γίνει και στόχος επίθεσης με μελάνι, καθώς είχε αρνηθεί να συμμορφωθεί με  την εντολή να αποζημιώσει με το ποσό των 20 δισ. ρουπίες τους επενδυτές της εταιρείας του, Sahara Group.

Τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επέτρεψε στον δισεκατομμυριούχο να βγαίνει από το κελί του για λίγες ώρες κάθε μέρα, ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί την πώληση τριών ξενοδοχείων του, μεταξύ των οποίων και το Grosvenor House στο Λονδίνο. Ο όμιλος Sahara, που δραστηριοποιείται σε πλειάδα τομέων, από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, μέχρι τον χώρο των media,έχει εμπλακεί σε μακροχρόνια διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εξαιτίας των 4 δισ. δολαρίων που συγκέντρωσαν οι θυγατρικές του ομίλου από μετατρέψιμες ομολογίες το 2008. Η SEBI ισχυρίζεται πως η εταιρεία παρέβη κανόνες της κεφαλαιαγοράς βαφτίζοντας την έκδοση ομολόγου “private placement” ώστε να αποφύγει τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής.

Ο Roy ελπίζει ότι η πώληση των υπεράκτιων ξενοδοχείων του θα τον βοηθήσει να συγκεντρώσει το ποσό των 100 δισ. ρουπίων (1,7 δισ. δολάρια)  που πρέπει να καταβάλει ο όμιλος Sahara στο ινδικό κράτος, ως εγγύηση για την απελευθέρωση τόσο του ιδίου όσο και δύο εκ των διευθυντών του. Σύμφωνα με έκθεση αποτίμησης του Grosvenor House Hotel, το ξενοδοχείο έχει αξία 850 εκατ. δολ., ενώ το πολυτελές Plaza και το Dreams Downtown Hotel στη Νέα Υόρκη αποτιμώνται σε 570 εκατ. και 243 εκατ. δολ. έκαστο. Τα τρία ακίνητα είναι υποθηκευμένα στην Τράπεζα της Κίνας.

Εντούτοις, το Ανώτατο Δικαστήριο επισήμανε πως η εσπευσμένη πώληση των ξενοδοχείων  θα μπορούσε να “επηρεάσει τα συμφέροντα των καταθετών” στα επενδυτικά προϊόντα της Sahara. Χθες, ο Roy έκανε αίτηση αποφυλάκισης με εγγύηση που απορρίφθηκε, ωστόσο του επέτρεψε να παίρνει άδεια μεταξύ 10 πμ– 4 μμ με αστυνομική συνοδεία ώστε να κάνει τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις.

Η αιματοχυσία συνεχίζεται στη Γάζα : Νέα σφαγή από ισραηλινό πλήγμα με δεκάδες νεκρούς στην Χαν Γιουνίς

gazagounis

Η αιματοχυσία συνεχίζεται στη Γάζα : Νέα σφαγή από ισραηλινό πλήγμα με δεκάδες νεκρούς στην Χαν Γιουνίς

Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη, με θύματα μικρά παιδιά, αθώους πολίτες, γυναίκες και…

Ομολογία της ΕΛ. ΑΣ για την γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία : Νόμιμα είχε στην κατοχή του ο δράστης την καραμπίνα

Αμφιλοχία οδος

Ομολογία της ΕΛ. ΑΣ για την γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία : Νόμιμα είχε στην κατοχή του ο δράστης την καραμπίνα

Το όπλο του είχε αφαιρεθεί προσωρινά κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας τον Μάιο…