Newsroom

Newsroom

"In the Fade": Η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν έχει θέμα το νεοναζισμό στη Γερμανία και τη Χρυσή Αυγή

Ο Φατίχ Ακίν επιστρέφει με μία έντονα πολιτικοποημένη ταινία το «In the Fade / Aus dem Nichts» (2017). Η ταινία «παρακολουθεί» τη δική των νεοναζί στη Γερμανία, αλλά και τη σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή.

59fc6e851dc52424248b459b

Η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 70ού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, όπου και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την εξαιρετική Νταϊάν Κρούγκερ.

Μια γυναίκα καταδύεται στην κόλαση μετά τον θάνατο του συζύγου και του γιου της σε βομβιστική επίθεση και αναδύεται στο καθαρτήριο, επιζητώντας την τιμωρία των δύο νεοναζί που κρύβονται πίσω από το έγκλημα. Το οδυνηρό αυτό ταξίδι με μόνη καύσιμη ύλη την οργή και το πένθος γίνεται μέσα από τον φακό του Φατίχ Ακίν ένα σαφές, ριζοσπαστικό πολιτικό σχόλιο, που φιλοδοξεί να διαλύσει την ομίχλη της εποχής.

Ο σκηνοθέτης

Σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός, γεννήθηκε το 1973 στο Αμβούργο της Γερμανίας από Τούρκους μετανάστες. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Αφού γύρισε δύο μικρού μήκους ταινίες, κατάφερε να κάνει επιτυχία με το ντεμπούτο του Ακαριαίο χτύπημα ή Βαθιά, κοφτά, ανθρώπινα. Η διεθνής αναγνώριση ήρθε με το μελόδραμα Μαζί ποτέ, για το οποίο κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο και τα βραβεία καλύτερης ευρωπαϊκής και καλύτερης γερμανικής ταινίας. Κατέγραψε την πολυμορφία της μουσικής σκηνής της Κωνσταντινούπολης με τον Ήχο της Πόλης, ενώ η επόμενη ταινία του, Η άκρη του ουρανού, κέρδισε το βραβείο σεναρίου στις Κάννες το 2007.

Οι προβολές της ταινίας θα είναι:

05 Νοεμβρίου 2017 20:30 – Αίθουσα OΛYMΠION

11 Νοεμβρίου 2017 19:30 – Αίθουσα TZON KAΣΣABETHΣ

Πρωταγωνιστεί η γεννημένη στη Γερμανία Ντάιαν Κρούγκερ, ενώ συμμετέχουν ακόμα οι Ντένις Μοσκιάτο, Νούμαν Ακάρ και Ούλριχ Τουκούρ. Σε ρόλο έκπληξη και ο Γιάννης Οικονομίδης.

Το τρίτο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στον Ωρωπό, στον Σχοινιά και στο Σούνιο.

In the Fade / Aus dem Nichts

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν / Fatih Akin

Σενάριο: Fatih Akin, Hark Bohm

Διεύθυνση φωτογραφίας: Rainer Klausmann

Μοντάζ: Andrew Bird

Ήχος: Kai Storck

Μουσική: Joshua Homme

Ηθοποιοί: Νταϊάν Κρούγκερ, Νούμαν Ακάρ, Ούλριχ Τουκούρ, Γιοχάνες Κρις

Χώρα Παραγωγής: Γερμανία

Έτος Παραγωγής: 2017

Διάρκεια: 105 λεπτά

Μετά την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η ταινία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2018.