ΗΖ

Ηλέκτρα Ζαργάνη

«Ιmmigraniada Festival» με τραγούδια που καίνε από αλληλεγγύη

Η Punk’n’Roll κοινότητα συσπειρώνεται με σκοπό την αλληλεγγύη. Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου το Κύτταρο γίνεται μία ζεστή «ηλεκτροακουστική» μπουάτ με τραγούδια διαμαρτυρίας.

Immigraniada Logo

Ολα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων του Άλεξ ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και εδώ και πολλά χρόνια έχει σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες.

Τραγούδια που καίνε… Η ροκ κοινότητα της Αθήνας ενεργοποιήθηκε άμεσα για να στηθεί το φεστιβάλ Immigraniada, ενώ αντίστοιχη συναυλία θα διοργανωθεί την ίδια μέρα και στη Θεσσαλονίκη. Στο Κύτταρο θα εμφανιστεί αφιλοκερδώς ένα ευρύ φάσμα μουσικών από διαφορετικές γενιές. Από τους Deus Εx Machina μέχρι τον Σπύρο Γραμμένο και από τους νεότερους πάνκηδες Άλλος Κόσμος μέχρι τον Ζωρζ Πιλαλί. Στη σκηνή θα ανέβουν ακόμη τα Αρνάκια, οι Stress, οι Frank Panx & οι Αδερφοφάδες, αλλά και η μουσικοθεατρική κολεκτίβα Τσιριτσάντσουλες

«Τραγούδια που  είναι ταγμένα να παραμένουν κοντά στους τραυματισμένους αυτού του συστήματος, που κοιτάνε το κακό στα μάτια και μιλάνε για το φως», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η συναυλία αυτή όμως έχει έναν ξεχωριστό σκοπό: Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης προέκυψε με σκοπό να καλυφθεί το υψηλό κόστος των ιατρικών εξόδων για τη θεραπεία του Άλεξ που διαγνώστηκε με καρκίνο και υπεβλήθη πρόσφατα σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

«Ο Άλεξ, πρόσφυγας και ο ίδιος, στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες, προσέφερε ανιδιοτελώς το χρόνο του και τη δυναμική του, μας ενέπνευσε με τη στάση του για πολλά χρόνια και αποτελεί έναν ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα της αλληλεγγύης μας. Ήρθε η ώρα να του δώσουμε πίσω αυτό που το χρωστάμε για να μπορέσει να σταθεί γρήγορα στα πόδια του. Κινητοποιούμαστε εκεί που δεν πέφτουν εύκολα τα φώτα της δημοσιότητας. Η περιπέτεια που περνάει είναι ένα σκοτεινό σημείο της ζωής, αλλά εμείς πιστεύουμε στα θαύματα, πιστεύουμε στην ενότητα και την αλληλεγγύη. Προσπαθούμε να μην σβήσει η φλόγα. Στόχος μας είναι ο άνθρωπος όποιος και αν είναι αυτός ντόπιος ή πρόσφυγας», αναφέρει στο Documento διοργανωτής του φεστιβάλ και δραστήριο μέλος της κοινότητας.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από το Immigraniada Festival; «Είμαστε μία ομάδα μουσικών και εθελοντών που διοργανώνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για αυτούς που έχουν ανάγκη. Είμαστε ευέλικτοι στο να στήνουμε τέτοιες συναυλίες μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Λειτουργούμε στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης με καθαρή και ανυπόκριτη αγάπη  για τον άνθρωπο», προσθέτει. 

Γιατί όμως τραγούδια της Φωτιάς; «Οι περισσότερες από τις μπάντες προέρχονται από μία εποχή με τραγούδια διαμαρτυρίας και καταγγελίας. Εχουν αυτό που λείπει από την τέχνη σήμερα. Τραγούδια που δεν σωπαίνουν, αλλά μιλάνε για την εποχή μας».

Info:

11/01, 21:00, Κύτταρο Αχαρνών και Ηπείρου 48

 

 

 

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…