ΣΑ

Σάκης Αποστολάκης

Ημερολόγιον Ντελίβερι: Η αβεβαιότητα είναι χειρότερη από την αρνητική βεβαιότητα

 Οι πρώτες μέρες υποχρεωτικού εγκλεισμού λόγω κορονοϊού, το γνωστό Μένουμε Σπίτι, έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων.

5062959

Το delivery δεν έχει ξεφύγει από την κρίση αυτή τη φορά. Προς το παρόν τουλάχιστον. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Θα δείξει. Βλέποντας και κάνοντας, λένε όλοι. Είναι ίσως νωρίς ακόμα.

Το ντελίβερι είχε γλιτώσει από την οικονομική κρίση που έπεσε στις ζωές μας από το 2008. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, αποτέλεσε διέξοδο για πολλούς που έχασαν τη δουλειά τους. Φαστφουντάδικα παντός τύπου άρχισαν να ξεφυτρώνουν σιγά σιγά. Υπηρεσίες παντός είδους. Ένα τηλεφώνημα και ό,τι επιθυμούσες ερχόταν στην πόρτα σου ανεξαρτήτως καιρού, ώρας και απόστασης. Και ήταν ευκαιρία για να εξασφαλίσει κανείς ένα κάποιο εισόδημα, αν τύχαινε να βρεθεί χωρίς δουλειά. Η δουλειά γνώριζε άνθηση. Υπήρξε καταφύγιο για πολλούς άνεργους.

Στις μέρες του κορονοϊού όμως, φαίνεται ότι το ντελίβερι, προς το παρόν τουλάχιστον, πλήττεται.
Πολλά είναι τα μαγαζιά με ντελίβερι που έκλεισαν. Πολλοί ντελιβεράδες, νέα παιδιά, μεγαλύτεροι με οικογένειες, χάνουν τη δουλειά τους χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει και πότε θα ξαναδουλέψουν. Αν δικαιούνται κάποιου είδους αποζημίωσης ή όχι. Οι τυχεροί, που εργάζονται σε κάποια μαγαζιά με πλήρη ένσημα, είναι λίγο πιο ήσυχοι. Οι άλλοι, με τα 4 ευρώ την ώρα, όχι τόσο. Κι όσα μαγαζιά είναι ακόμα ανοιχτά, δεν παίρνουν άλλους πακετάδες γιατί κι αυτοί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Ο κόσμος μένει σπίτι, αλλά κανείς επίσης δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το αύριο. Αν θα του φτάσουν τα λεφτά να βγάλει το μήνα. Αν θα έχει δουλειά τον άλλο μήνα. Αν θα μπει σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Αν θα πάρει λιγότερα λεφτά. Αν και αν. Οπότε, είναι διστακτικοί να παραγγείλουν απ’ έξω. Η συνεχιζόμενη παραμονή στο σπίτι, έδωσε επίσης σε πολλούς τη δυνατότητα και το χρόνο να μαγειρέψουν περισσότερο. Οπότε, υπάρχει συνέχεια φαγητό στο σπίτι. Κι εδώ που τα λέμε, προτιμάει ο άλλος να ξοδέψει για να πάρει τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, που θα τον βγάλουν και περισσότερες μέρες, παρά να τα δώσει για να φάει μόνο ένα βράδυ απ’ έξω.

Όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Να περάσει κι ο Απρίλης και να δούμε. Η αβεβαιότητα είναι χειρότερη από την αρνητική βεβαιότητα. Εκεί ξέρεις τι παίζει. Όταν δεν ξέρεις είναι το πρόβλημα. Η αβεβαιότητα. Η οποία συνεχίζεται.
Θα δούμε λοιπόν. Θα δείξει.

 Σάκης Αποστολάκης εργάστηκε επί 35 χρόνια ως δημοσιογράφος, στην Ελευθεροτυπία και άλλα μέσα. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.