Ημερολόγιο πένθους και οργής από τον Ηλία Σιώρα – «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»

«Όταν οι κραυγές των ηρώων γιατρών και νοσηλευτών ζητούσαν προσωπικό, κλίνες ΜΕΘ, επίταξη ιδιωτικών κλινικών στέλνατε την ορντινάτσια σας, τους διοικητίσκους των Νοσοκομείων, στέλνατε ΜΑΤ»

2405751

31-08-2021: Κείμενο – Απάντηση της Α΄ΥΠΕ προς τον υπογράφοντα εθελοντή συνταξιούχο καρδιολόγο που ζήτησε να προσφέρει άμισθη υπηρεσία στον Ευαγγελισμό στα πλαίσια νομοθεσίας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

«Εν όψει ομαλοποίησης των συνθηκών και του ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαχείριση της πανδημίας covid-19, οι μονάδες υγείας δεν εμφανίζουν μη ελεγχόμενες αυξητικές τάσεις περιστατικών, για τα οποία καθίσταται αναγκαία η περαιτέρω παράταση απασχόλησης πλειόνων ειδικοτήτων προσωπικού το οποίο επιθυμεί να συμβάλλει εθελοντικά».

Το κείμενο προφανώς εκφράζει πλήρως τις εκτιμήσεις του Υπ. Υγείας για την πανδημία.

01-09-2021: Βγαίνουν σε αναστολή 5500 υγειονομικοί, χωρίς να προβλεφθεί η τοποθέτησή τους σε χώρους εργασίας χωρίς συγχρωτισμό και χωρίς να προσληφθεί προσωπικό, παρά ελάχιστοι με 3μηνες συμβάσεις. Και ενώ το 4ο κύμα ήταν που ολοφάνερα προ των πυλών η κυβέρνηση μιλούσε για «ομαλοποίηση». Η βόρεια Ελλάδα «έβραζε» απ΄την πανδημία και τα νοσοκομεία της έμειναν αθωράκιστα. Ανακοινώθηκαν μέτρα … μέτρα … μέτρα ατομικής ευθύνης ενώ η πανδημία εκάλπαζε.

07-10-2021: Δελτίο τύπου του Υπ. Υγείας αναφέρει: «Η πίεση στο σύστημα υγείας φαίνεται να είναι σταθερή» και «Η παγκόσμια επιδημιολογική εικόνα μας δείχνει πλέον ότι μέσω του εμβολιασμού, η ένταση της πανδημίας είναι ελεγχόμενη και η πίεση στα συστήματα υγείας είναι πολύ περισσότερο διαχειρήσιμη».

Έτσι μας καθησύχαζαν για να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για την υγεία, την ώρα που θριαμβολογούσαν για τον τουρισμό με τα ξεχειλωμένα πρωτόκολλα, τα Γαλλικά αεροπλάνα και τις φρεγάτες, για τη νέα στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ εκταμιεύοντας από τον ιδρώτα του λαού πολλά δις, όπως εκταμίευσε και η προηγούμενη κυβέρνηση.

Να όμως που κατέχουμε ως χώρα το θλιβερό ρεκόρ των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού πανευρωπαϊκά.!!

Κύριοι της κυβέρνησης κατηγορείτε την ΟΕΝΓΕ και τα σωματεία των υγειονομικών, ότι είναι ανεύθυνοι, ότι εκφράζουν «ασέβεια» όταν χαρακτηρίζουν την πολιτική σας στην υγεία εγκληματική. «Εγκληματικό» είναι να καθησυχάζεις το λαό τον Αύγουστο, να τον κοιμίζεις το Σεπτέμβριο να τον κοροϊδεύεις κατάμουτρα τον Οκτώβρη και ξαφνικά!! αρχές Νοέμβρη να βομβαρδίσεις το λαό και τους υγειονομικούς με τις πομπώδεις εκφράσεις του τύπου: προ των πυλών η επιστράτευση των υγειονομικών, προ των πυλών η «ψευτοεπίταξη» κάποιων ιδιωτικών κλινικών (με το αζημίωτο βέβαια για τους κλινικάρχες).

Όταν οι κραυγές των ηρώων γιατρών και νοσηλευτών ζητούσαν προσωπικό, κλίνες ΜΕΘ, επίταξη ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση γιατί είμαστε σε πόλεμο, στέλνατε την ορντινάτσια σας, τους διοικητίσκους των Νοσοκομείων, στέλνατε ΜΑΤ στις περιφρουρημένες διαμαρτυρίες τους, βγάζατε χολή σε κάθε διεκδίκηση μέσα από ελεγχόμενα ΜΜΕ και όλοι μαζί θέλατε να καταπνίξετε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΖΕ Ο ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΤΑ SUPER MARKET ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ: Ότι η υγεία δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα.

Εσείς, το σύστημά σας, μέσα στους χαλεπούς καιρούς, με τα πανάκριβα test με τις ελάχιστες κρατικές δαπάνες, με τα δωράκια στους κλινικάρχες, με τις ελάχιστες προσλήψεις κ.λπ. φέρατε πολλά κέρδη στους εμπόρους της υγείας, στέλνονται με την πολιτική σας χιλιάδες ασθενείς στους επιχειρηματίες των κλινικών. Στους 16000 και πλέον συνανθρώπους μας που χάθηκαν, είναι πολλοί που δεν πρόλαβαν οι εξουθενωμένοι γιατροί να διασωληνώσουν, είναι άλλοι που παρέμειναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, άλλοι που δεν ενημερώθηκαν όπως και όταν έπρεπε για την αξία του εμβολίου, λόγω τραγικής υποστελέχωσης των δομών της Π.Φ.Υ., άλλοι γιατί βλέποντας την κόλαση στα Νοσοκομεία δεν τα πλησίασαν γιατί είχαν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου.

Αν η κατάσταση συνεχιστεί χωρίς δραστικά μέτρα ενίσχυσης των Δημόσιων δομών υγείας, χωρίς επίταξη ιδιωτικού τομέα (χωρίς αποζημίωση) χωρίς ενίσχυση της Π.Φ.Υ. τα αποτελέσματα θα είναι πολύ τραγικά. Ο λαός αυτά πρέπει να διεκδικήσει, να εφαρμόσει ο ίδιος ο λαός. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και στις συνθήκες υγειονομικού πολέμου, όπως έκανε με τις πυρκαγιές και τις άλλες φυσικές καταστροφές. Οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα έχουν άλλες προτεραιότητες. Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Ο Λαός δεν μπορεί να μένει δεμένος πισθάγκωνα.
Όταν σε «κολλάνε στον τοίχο» ή επαναστατείς ή παραδίνεσαι αμαχητί.
Διαλέγουμε το πρώτο!!

Η. Σιώρας
Συνταξιούχος Ιατρός

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…