Newsroom

Newsroom

Ημέρες και έργα Κικίλια άφησε ανοργάνωτη την χώρα για τον Τουρισμό-Επισκέπτες συσσωρεύονται στην Ακρόπολη

Το ιστορικό μνημείο της Ακρόπολης δέχεται τεράστια πίεση, από τον όγκο των τουριστών που την επισκέπτονται καθημερινά.

IMG20220920103232 1024x768 1 1024x580 1

Μπορεί ο τέως υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας να πανηγύριζε, πριν εγκαταλήψει τον υπουργικό θώκο ενόψει εκλογών, ότι φέτος η τουριστική σεζόν θα σπάσει κάθε ρεκόρ, δεν είπε όμως ότι άφησε ανοργάνωτη την χώρα για να δεχθεί τους ξένους επισκέπτες. Η καλοκαιρινή σεζόν 2023 έχει ξεκινήσει και ήδη οι επαγγελματίες του χώρου βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανοργάνωτη Πολιτεία. Και αυτό διότι δοκιμασία για γερά νεύρα αποδεικνύεται η επίσκεψη των τουριστών στον βράχο της Ακρόπολης, τον πιο επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας. Κάτω από τον καυτό ήλιο οι επισκέπτες σχηματίζουν ουρές και περιμένουν ακόμη και μιάμιση ώρα για να βγάλουν ένα εισιτήριο στην είσοδο.

Και η ταλαιπωρία δεν τελειώνει εκεί, καθώς σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στη διάρκεια της ανάβασης, αλλά και της περιήγησης στα μνημεία του χώρου, με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το AFP, να αφιερώνουν ρεπορτάζ του γι΄αυτό.

 

Τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την Ακρόπολη τον Μάιο, περίπου 70% περισσότεροι από ό,τι το 2022, σύμφωνα με τον ελληνικό κρατικό οργανισμό διαχείρισης πολιτιστικών πόρων (ΟΔΑΠ).

Από τον Απρίλιο και μετά, οι μέσες ημερήσιες επισκέψεις ήταν αντίστοιχες με αυτές του περασμένου Αυγούστου, του μήνα που θεωρείται ο πιο πολυσύχναστος της ελληνικής τουριστικής περιόδου, λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΟΔΑΠ Ηλίας Πατσαρούχας.

Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα αυξάνεται σε επίπεδα που συναγωνίζονται τις προ της πανδημίας εποχές, καθώς ο κόσμος παρατηρεί μια αναζωπύρωση της ζήτησης για ταξίδια αναψυχής. Αυτό έχει επιδεινωθεί από την έναρξη της τουριστικής περιόδου νωρίτερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Το Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς που είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που υποστηρίζει την UNESCO στην προστασία και διαφύλαξη των μνημείων διεθνούς σημασίας, λέει ότι η Ακρόπολη δεν διαθέτει επί του παρόντος σχέδια διαχείρισης των επισκεπτών που απαιτούνται σύμφωνα με τη Σύμβαση Παγκόσμιας Κληρονομιάς του Παρατηρητηρίου του ΟΗΕ, την οποία έχει υπογράψει η Ελλάδα.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…