«Ημέρα-ντροπή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Το Ευρωκοινοβούλιο, επέτρεψε στον φυγόδικο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, να πάρει τον λόγο και να τοποθετηθεί, σχετικά με την τουρκική κλιμάκωση 

NewsRoom 24/11/2020 | 20:44

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με την τουρκική κλιμάκωση της έντασης στα Βαρώσια της Κύπρου και τις παράνομες ενέργειες της γειτονικής χώρας, το προεδρείο της Ευρωβουλής έδωσε το λόγο να τοποθετηθεί στον φυγόδικο ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Λαγός εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, διέφυγε της σύλληψης στις Βρυξέλλες. μετά την καταδίκη του από το Ελληνικό Δικαστήριο. 

Το γεγονός καταδίκασε με παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «ημέρα-ντροπή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δώσατε τον λόγο σε έναν καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έχει κάνει δολοφονίες. Ντροπή», είπε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

 

Έντονη ήταν και η αντίδραση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την «απαράδεκτη ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει το λόγο στον καταδικασμένο σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», ναζιστή Λαγό, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας σήμερα, στη συζήτηση για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια».

«Τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου έχουν σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και για την ολιγωρία τους να προχωρήσουν μέχρι τώρα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών άρσης της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία, που τη χρησιμοποιεί για να κρύβεται διαφεύγοντας τη σύλληψη στις Βρυξέλλες, και αποθρασυμένος να προκαλεί με χυδαίες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ακόμη περιμένει να τον φυλακίσουν» τονίζει η ΕΟ του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Απαιτούμε την άμεση άρση της ασυλίας του ναζιστή Λαγού στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου το Δεκέμβρη, ώστε να οδηγηθεί στη φυσική θέση που πρέπει να βρίσκεται: στη φυλακή!».