Newsroom

Pandora Newsroom

Imane Khelif: Περνάει στην αντεπίθεση με μηνύσεις για ψηφιακό μπούλινγκ – Ξεκινάει με τους Elon Musk και J.K. Rowling

«Η J. K. Rowling και ο Elon Musk κατονομάζονται στη μήνυση, μεταξύ άλλων», είπε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι ο Donald Trump θα αποτελέσει μέρος της έρευνας.

453538433 498054509479114 4312161433583587732 n 1

Ο Elon Musk και η J.K. Rowling κατονομάστηκαν στη μήνυση που κατέθεσε η Αλγερινή πυγμάχος Imane Khelif, κατηγορώντας τους για «πράξεις επιδεινούμενης παρενόχλησης στον κυβερνοχώρο».

Ο Nabil Boudi, ο δικηγόρος της Ολυμπιονίκη πυγμάχου που εδρεύει στο Παρίσι, επιβεβαίωσε στο Variety ότι και οι δύο αναφέρονται στην καταγγελία, που αναρτήθηκε στο τμήμα κατά του διαδικτυακού μίσους της εισαγγελίας του Παρισιού την Παρασκευή.

Η μήνυση κατατέθηκε κατά του Χ, κάτι που σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία σημαίνει ότι κατατέθηκε κατά αγνώστων προσώπων. Αυτό «διασφαλίζει ότι η εισαγγελία έχει όλο το περιθώριο να μπορεί να διεξάγει έρευνα εναντίον όλων των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να έχουν γράψει μηνύματα μίσους με ψευδώνυμα», δήλωσε ο Boudi.

Η καταγγελία αναφέρει ωστόσο επώνυμα γνωστές αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που σχολίασαν την Khelif κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

J.K. Rowling, Elon Musk και ενδεχομένως Donald Trump

«Η J. K. Rowling και ο Elon Musk κατονομάζονται στη μήνυση, μεταξύ άλλων», είπε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι ο Donald Trump θα αποτελέσει μέρος της έρευνας. «Ο Trump έγραψε στο Twitter, οπότε είτε κατονομάζεται είτε όχι στην αγωγή μας, αναπόφευκτα θα εξεταστεί ως μέρος της δίωξης».

Η Khelif η οποία το Σάββατο κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην πυγμαχία γυναικών στα 66 κιλά πέρασε μεγάλο μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι στο επίκεντρο μιας θορυβώδους διαμάχης σχετικά με την επιλεξιμότητα του φύλου της που αντήχησε σε όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι έχει γεννηθεί γυναίκα και δεν προσδιορίζεται ως τρανσέξουαλ ή ίντερσεξ και ότι υποστηρίζεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία διαβεβαίωσε ότι «επιστημονικά, δεν πρόκειται για έναν άνδρα που αγωνίζεται με μια γυναίκα» η Khelif αντιμετώπισε έναν χείμαρρο κατηγοριών και προσβολών σχετικά με το φύλο της.

Οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στο X/Twitter, και η διαμάχη κλιμακώθηκε όταν στην αντιπαράθεση μπήκαν προσωπικότητες υψηλού προφίλ, όπως εκείνες που κατονομάζονται στη μήνυση. Σε ένα μήνυμα προς τους 14,2 εκατομμύρια ακολούθους της, η Rοwling δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον αγώνα της Khelif με την Ιταλίδα πυγμάχο Angela Carini, κατηγορώντας την πρώτη ότι είναι ένας άνδρας που «απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας που μόλις χτύπησε στο κεφάλι».

Ο Elon Musk, εν τω μεταξύ, κοινοποίησε μια ανάρτηση της κολυμβήτριας Riley Gaines που υποστήριζε ότι «οι άνδρες δεν ανήκουν στα γυναικεία αθλήματα». Ο ιδιοκτήτης του X συνυπέγραψε το μήνυμα γράφοντας: «Απολύτως». Ο Trump από την πλευρά του, πήρε και εκείνος μέρος στον πόλεμο κατά της Khelif, δημοσιεύοντας στο Truth μια φωτογραφία από τον καυγά με την Carini συνοδευόμενη από το μήνυμα: «Θα κρατήσω τους άνδρες μακριά από τα γυναικεία αθλήματα!»

Ο Boudi δήλωσε ότι, αν και η καταγγελία αναφέρει ονόματα, «αυτό που ζητάμε είναι η εισαγγελία να ερευνήσει όχι μόνο αυτούς τους ανθρώπους, αλλά όποιον άλλον κρίνει απαραίτητο. Εάν η υπόθεση πάει στο δικαστήριο, θα δικαστούν».

Ο δικηγόρος της Khelif, ο οποίος σιωπούσε κατά τη διάρκεια των αγώνων, υποστήριξε επίσης ότι, ενώ η μήνυση κατατέθηκε στη Γαλλία, «θα μπορούσε να αγγίξει προσωπικότητες που ζουν στο εξωτερικό», επισημαίνοντας ότι «η εισαγγελία για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αιτήματα αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής με άλλες χώρες». Ανέφερε επίσης ότι υπήρχαν συμφωνίες με το αντίστοιχο γραφείο των ΗΠΑ της γαλλικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Η Khelif επηρεάστηκε βαθύτατα από τις κατηγορίες

Όπως καταλάβαμε και από το ξέσπασμά της μετά το χρυσό μετάλλιο, η Khelif δεν έμεινε ανεπηρέαστη από όσα γράφτηκαν για εκείνη. Ο προπονητής της, Pedro Diaz, δήλωσε στο Variety ότι ο εκφοβισμός που υπέστη η Khelif κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες «επηρέασε απίστευτα την ίδια και όλους γύρω της».

«Την πρώτη φορά που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρξε αυτή η τρελή καταιγίδα έξω από το ρινγκ», δήλωσε ο Diaz, ο οποίος διευθύνει το Mundo Boxing Gym με έδρα το Μαϊάμι και άρχισε να προπονείται με την Khelif τον Φεβρουάριο του 2023. «Δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου κάτι τόσο αηδιαστικό», πρόσθεσε ο προπονητής, ο οποίος είχε προπονήσει 21 Ολυμπιονίκες πριν από την Αλγερινή πυγμάχο.

Ο Diaz ανέφερε ότι ζητούσε καθημερινά από την Khelif να απέχει από τα social media, ώστε «να μην χάσει την προσοχή της στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Είναι τόσο έξυπνη και έχει τόσο εκπληκτικό κίνητρο», είπε, προσθέτοντας ότι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της «αισθάνθηκε σαν την πιο ικανοποιητική νίκη της καριέρας μου ως προπονητής».

Ειδήσεις σήμερα:

Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του Ζουγανέλη: «Πάει ο παράδεισός μου – Είναι ντροπή, πονάω για όλους»

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης – Μαύρισε ο ουρανός (video)

Πυρόπληκτος καταγγέλλει: «Δύο μέρες δεν έχει πατήσει κανένας αρμόδιος, κανένα ενδιαφέρον» (video)

Χαλκιδική: Συνελήφθη και ο αρχηγός της κατασκήνωσης μετά τον πνιγμό 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα

Τη δολοφονία 30 με 40 Παλαιστινίων «κάθε νύχτα» και τον εποικισμό ολόκληρης της Γάζας ζητά ο Ισραηλινός υπουργός Μπεν-Γκβιρ

AP26203709183531

Τη δολοφονία 30 με 40 Παλαιστινίων «κάθε νύχτα» και τον εποικισμό ολόκληρης της Γάζας ζητά ο Ισραηλινός υπουργός Μπεν-Γκβιρ

«Τρομοκράτισσα» που «χρειάζεται μια σφαίρα στο κεφάλι» χαρακτήρισε ο υπουργός τη γυναίκα που προσέφερε φαγητό…

Περαία Θεσσαλονίκης: Συνέλαβαν 51χρονο σε σκάφος με 45 κιλά μύδια που αλίευσε παράτυπα

5085064

Περαία Θεσσαλονίκης: Συνέλαβαν 51χρονο σε σκάφος με 45 κιλά μύδια που αλίευσε παράτυπα

Το Λιμενικό της Θεσσαλονίκης διαπίστωσε πως ο Αλβανός υπήκοος που ψάρευε στην Περαία στερείτο αδείας…

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Ξεπλένης του σιωνισμού» ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι απαντά στον υπουργό

apostolopoulos georgiadis

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Ξεπλένης του σιωνισμού» ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι απαντά στον υπουργό

Ο Γεωργιάδης κοινοποίησε και σχολίασε βίντεο που εικονίζει τον ακτιβιστή σε κινητοποίηση υπέρ της Παλαιστίνης

Πλασματικό think tank «ταΐζει» τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης με «έγκριτες» φιλοϊσραηλινές απαντήσεις

AP24041647832152

Πλασματικό think tank «ταΐζει» τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης με «έγκριτες» φιλοϊσραηλινές απαντήσεις

Τι ανέφερε το Institute for Responsible Statecraft για το κατά παραγγελία του Ισραήλ «Hanover Insitute»

Τροιζήνα: Συνελήφθη 40χρονος για εμπρησμό – Εξετάζεται η εμπλοκή του σε άλλους 9

fwtia 1

Τροιζήνα: Συνελήφθη 40χρονος για εμπρησμό – Εξετάζεται η εμπλοκή του σε άλλους 9

Κατά τη διερεύνηση του περιστατικού και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ο φερόμενος ως…

Οι Προτάσεις μας

Σαββατοκύριακο στην πόλη της Αναγέννησης: Όλα όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Φλωρεντία

Φλωρεντία

Σαββατοκύριακο στην πόλη της Αναγέννησης: Όλα όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Φλωρεντία

48 ώρες στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης: Τα εμβληματικά αξιοθέατα, οι γειτονιές, οι γεύσεις και οι…

Ικαρία: Καταγγελίες πολιτών για εύφλεκτα υλικά κοντά σε κολόνες της ΔΕΗ (φωτογραφίες)

766193537 28255598087414117 2673620441530183215 n

Ικαρία: Καταγγελίες πολιτών για εύφλεκτα υλικά κοντά σε κολόνες της ΔΕΗ (φωτογραφίες)

Δοχεία με χρησιμοποιημένα λάδια μηχανών, λάστιχα και άλλα εύφλεκτα υλικά βρίσκονται σε μικρή απόσταση από…

Εύβοια: 8 εμπειρίες που δεν περίμενες να βρεις σε έναν από τους ομορφότερους προορισμούς της

Αμάρυνθος

Εύβοια: 8 εμπειρίες που δεν περίμενες να βρεις σε έναν από τους ομορφότερους προορισμούς της

Η Εύβοια είναι πολλά περισσότερα από εμπειρίες που δεν φανταζόσουν ότι προσφέρει και παροχές που…

UNDERLINE Επεισόδιο 8 – Η σκοτεινή πλευρά του καλοκαιριού: Ο θερμικός νόμος του εγκλήματος – Μύθος ή επιστήμη;

Underline 1024x661 1

UNDERLINE Επεισόδιο 8 – Η σκοτεινή πλευρά του καλοκαιριού: Ο θερμικός νόμος του εγκλήματος – Μύθος ή επιστήμη;

Το νέο επεισόδιο του UNDERLINE εξετάζει τον λεγόμενο «θερμικό νόμο» του εγκλήματος, μια θεωρία που…

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη: Έχασε μεγάλη ευκαιρία κόντρα στη Σβιόντεκ – Προηγήθηκε με 1-0, αλλά «κατέρρευσε»

AP21161684226761

Σάκκαρη: Έχασε μεγάλη ευκαιρία κόντρα στη Σβιόντεκ – Προηγήθηκε με 1-0, αλλά «κατέρρευσε»

Η Σάκκαρη υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη, με τη Σβιόντεκ να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία και…

Και επίσημα στη Ντόρτμουντ ο Κωνσταντέλιας: Συμβόλαιο έως το 2031 για τον Έλληνα άσο – Το συγκινητικό «αντίο» του ΠΑΟΚ

Στιγμιότυπο οθόνης 2026 08 17 5.49.04 μμ

Και επίσημα στη Ντόρτμουντ ο Κωνσταντέλιας: Συμβόλαιο έως το 2031 για τον Έλληνα άσο – Το συγκινητικό «αντίο» του ΠΑΟΚ

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η γερμανική ομάδα στάθηκε ιδιαίτερα στο ταλέντο αλλά και στην εμπειρία…

«Ασημένιος» ο Καραλής στο Μπέρμιγχαμ: Η συγκλονιστική μάχη με τον… εξωγήινο Ντουπλάντις

AP26228766968030

«Ασημένιος» ο Καραλής στο Μπέρμιγχαμ: Η συγκλονιστική μάχη με τον… εξωγήινο Ντουπλάντις

Η ατυχία του Έλληνα πρωταθλητή στα 6,10 μέτρα και η αποτυχημένη προσπάθεια για πανελλήνιο ρεκόρ

Πώληση Κωνσταντέλια στην Ντόρτμουντ: Θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ

Screenshot 173

Πώληση Κωνσταντέλια στην Ντόρτμουντ: Θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ

Η Bild σε σχετικό της δημοσίευμα αναφέρεται στις αντιδράσεις του κόσμου και θυμίζει πως κάτι…

Κατάληψη στην Τούμπα από οπαδούς του ΠΑΟΚ: Έντονες αντιδράσεις για την πώληση Κωνσταντέλια στην Ντόρτμουντ

Screenshot 169

Κατάληψη στην Τούμπα από οπαδούς του ΠΑΟΚ: Έντονες αντιδράσεις για την πώληση Κωνσταντέλια στην Ντόρτμουντ

Οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο της Τούμπας σχετικά με τις εξελίξεις που…