Newsroom

Newsroom

Ηλιούπολη: Oι συνήγοροι της 19χρονης καταγγέλλουν μεθοδεύσεις για να αθωωθεί ο αστυνομικός

Τις μεθοδεύσεις της πολιτείας ώστε να αθωωθεί ο επίορκος αστυνομικός ο οποίος εξέδιδε τη 19χρονη στην υπόθεση μαστροπείας στην Ηλιούπολη, καταγγέλλουν οι συνήγοροι του θύματος.

katigoroumenoi ilioupoli

Μεθοδεύσεις ώστε να αθωωθεί ο αστυνομικός ο οποίος εξέδιδε τη 19χρονη στην υπόθεση μαστροπείας στην Ηλιούπολη, καταγγέλλουν οι συνήγοροι του θύματος.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι δεν εξετάστηκε ποτέ, κανένα στοιχείο, που να αφορά τον καταγγελθέντα ως βασικό συνεργό του αστυνομικού.

«Δεν κλήθηκαν στο ακροατήριο, μάρτυρες -αστυνομικοί και πολίτες- ουσιώδεις για την απόδειξη της ενοχής των κατηγορουμένων» τονίζουν οι κκ Κεραμυδά και Λεγάκη προσθέτοντας ότι το δικαστήριο απέρριψε σχετικό αίτημα.

Οι συνήγοροι της 19χρονης υπογραμμίζουν ότι «εξαναγκαστήκαμε να δικάσουμε υπόθεση κανονικής διάρκειας έξι μηνών, σε 20 μέρες» κάνοντας μάλιστα λόγο για πολύ βιαστική διαδικασία καθώς η επιλογή να διεξαχθεί η δίκη στη λήξη του 18μηνου προφυλάκισης του αστυνομικού δεν άφηνε περιθώρια προετοιμασίας για την επόμενη δικάσιμο.

«Συχνά παραιτηθήκαμε οι ίδιες από την άσκηση δικαιωμάτων που θα επέφεραν καθυστέρηση στη διαδικασία, γνωρίζοντας ότι λήξη του δεκαοκταμήνου σημαίνει άμεσο κίνδυνο ζωής για τα κορίτσια» επισημαίνουν οι δύο δικηγόροι επισημαίνοντας ότι καθώς πρωταρχικός στόχος της εκδίκασης ήταν η ταχύτητα, αυτό «έφερε σε δεύτερη μοίρα την απόδειξη».

Καταλήγοντας, η Δήμητρα Κεραμυδά και η Αντωνία Λεγάκη αναφερόμενες στην εισαγγελική πρόταση τονίζουν ότι βρίσκεται μακριά από τις αντικειμενικές αποδείξεις της δικογραφίας (ηλεκτρονικές και ηχητικές επικοινωνίες που αποδεικνύουν πολυπρόσωπα κυκλώματα trafficking), τις οποίες δεν αξιολογεί καν

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην υπόθεση αυτή, η πολιτεία έχει πολύ ξεκάθαρα πάρει θέση από την αρχή:

Εξαφάνισε το κορίτσι για 24 ώρες. Στους γιατρούς του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματά» οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι είναι κρατούμενη, με αποτέλεσμα να μην διεξαχθούν οι εξετάσεις που προβλέπονται για θύματα trafficking.

Δεν έγινε άρση απορρήτου του site δια του οποίου εξέδιδαν τα κορίτσια, παρ’ ότι και στο δικαστήριο το ζητήσαμε, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα να μην γνωρίζουμε ποιος ήταν ο διαχειριστής του.

Δεν εξετάστηκε ποτέ, κανένα στοιχείο, που να αφορά τον καταγγελθέντα ως βασικό συνεργό του αστυνομικού και τέταρτο κατηγορούμενο. Δεν κατασχέθηκαν κινητά του, δεν έφεραν στη δικογραφία ηλεκτρονικά μηνύματα από δικά του μέσα.

Δεν κλήθηκε ποτέ ούτε ως μάρτυς η, γνωστή ως Μαρίνα, η οποία είχε καταγγελθεί ως ιδιοκτήτρια του παραπάνω site, ούτε όταν το ζητήσαμε εγγράφως στο δικαστήριο. (Σημειωτέον, θέσαμε υπ’ όψη του δικαστηρίου ότι από το ρεπορτάζ των reportersunited.gr, προέκυψε ότι ήταν τότε ήδη κατηγορούμενη από τις Αρχές στην μεγάλη υπόθεση της Greek Mafia, ενέχεται δε, ως η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής, στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.).

Δεν κλήθηκαν στο ακροατήριο, μάρτυρες – αστυνομικοί και πολίτες – ουσιώδεις για την απόδειξη της ενοχής των κατηγορουμένων. Όταν το ζητήσαμε, το αίτημα μας απορρίφθηκε.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε να συζητηθεί στον δέκατο όγδοο μήνα μετά τη σύλληψη των κατηγορουμένων και λίγες ημέρες πριν την αποφυλάκιση τους, ενώ θα έπρεπε να προσδιοριστεί εντός έτους από τη σύλληψη.

Ως εκ τούτου, εξαναγκαστήκαμε να δικάσουμε υπόθεση κανονικής διάρκειας έξι μηνών, σε είκοσι μέρες. Σε μια διαδικασία πολύ βιαστική, με καθημερινές και ολοήμερες συνεδριάσεις, χωρίς περιθώρια προετοιμασίας για την επόμενη δικάσιμο. Λόγω της πίεσης του χρόνου, συχνά παραιτηθήκαμε οι ίδιες από την άσκηση δικαιωμάτων που θα επέφεραν καθυστέρηση στη διαδικασία, γνωρίζοντας ότι λήξη του δεκαοκταμήνου σημαίνει άμεσο κίνδυνο ζωής για τα κορίτσια.

Σημειώνουμε όμως ότι ανεξάρτητα από τις δικές μας προθέσεις, είχε καταστεί σαφές από την διευθύνουσα την συζήτηση, ήδη από την πρώτη δικάσιμο, ότι η απόφαση θα εκδοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Πρωταρχικός λοιπόν στόχος της εκδίκασης ήταν η ταχύτητα, γεγονός που έφερε σε δεύτερη μοίρα την απόδειξη.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν η τελευταία πράξη της πολιτείας, η οποία, μακριά από τις αντικειμενικές αποδείξεις που βρίσκονται στη δικογραφία (ηλεκτρονικές και ηχητικές επικοινωνίες που αποδεικνύουν πολυπρόσωπα κυκλώματα trafficking) και χωρις καν να τις αξιολογεί, καταλήγει ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να αθωωθούν διότι οι πράξεις ήταν επιλογή των κοριτσιών.

Με άλλα λόγια, πιο παραδοσιακά, «τα θέλανε»…

Κόντρα σ’ αυτή την συμπεριφορά της πολιτείας, τα κορίτσια σώθηκαν από την κοινωνία. Από την αλληλέγγυα σερβιτόρα που είπε στο κορίτσι, «αν θες βοήθεια έλα σε μένα» και την διέσωσε, τις φεμινιστικές συλλογικότητες που την πλαισίωσαν από την αρχή, τις πολιτικές οργανώσεις και τους συλλόγους, όλους τους ανθρώπους που δεκαοχτώ μήνες τώρα υψώνουν «πύργο ατίθασο» απέναντι σ’ αυτούς εμπορεύονται παιδιά και στην πολιτεία που κάνει ότι μπορεί για να κοιτάξει απ’ την άλλη.

Δήμητρα Κεραμυδά

Αντωνία Λεγάκη»

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…