Ηλιόπουλος: Περιμένουμε την παραίτηση του διοικητή του «Σωτηρία» για το ψέμα με τις 50 ΜΕΘ

«Η κυβέρνηση ‘δίνει μάχη’ για να μη γίνουν μόνιμοι διορισμοί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “RealFM 97.8”

ek iliopoulos

«Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό για 1.000 προσλήψεις γιατρών που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε και επανέλαβε ότι με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών «αυτή τη στιγμή στο δημόσιο σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι».

«Αυτό συμβαίνει επειδή η ΝΔ ανέκαθεν πίστευε ότι η λύση για το σύστημα υγείας είναι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή μια μορφή ιδιωτικοποίησης. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, είναι ‘φυσιολογικό’ να μην κάνεις μόνιμες προσλήψεις, γιατί την επόμενη μέρα αυτοί οι εργαζόμενοι που θα προσλάβεις θα είναι εναντίον σου», σημείωσε με νόημα ο Ν. Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στο ζήτημα του νοσοκομείου «Σωτηρία», τόνισε ότι«ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στη Βουλή πως λειτουργούν 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο ‘Σωτηρία’, γιατί από τις 50 λειτουργούν οι 25 και αυτές με προσωπικό που έχει μεταφερθεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία».

Όσον αφορά το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα, έκανε λόγο για «αδιέξοδο με αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη».

«Η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως χρωστά μια μεγάλη συγγνώμη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, γιατί υποστήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι τα σχολεία δεν είναι εστία μετάδοσης του ιού, άνοιγε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και δεν συνταγογραφούσε τα τεστ σε όσους το χρειάζονταν», τόνισε.

Ανέφερε ακόμα ότι «η κυβέρνηση προχωρά σε ένα σύστημα τηλεκπαίδευσης, χωρίς να υπάρχουν οι όροι για να συμμετάσχει σε αυτό όλος ο μαθητικός πληθυσμός». «Σκεφτείτε ένα σπίτι με γονείς σε τηλεργασία και ένα ή περισσότερα παιδιά να χρειάζεται να παρακολουθούν ταυτόχρονα τηλεκπαίδευση», εξήγησε ο Ν. Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση οφείλει να μας πει και ποιο είναι το σχέδιό της όταν ξανανοίξουν τα σχολεία, αν θα ανοίξουν με τις ίδιες συνθήκες».

Τόνισε, τέλος, ότι η κυβέρνηση συγκρίνει την Ελλάδα με τις ευρωπαϊκές χώρες, «χρησιμοποιώντας μόνο στοιχεία που τη βολεύουν». «Αυτή τη στιγμή, όμως, η Ελλάδα έχει την 6η χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και, εν μέσω πανδημίας, αντί να δίνει κανονικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις που κλείνουν όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, δίνει την επιστρεπτέα προκαταβολή που αποτελεί ένα ακόμα δάνειο», επισήμανε. «Παράλληλα, υλοποιεί πολιτικές που λεηλατούν την κοινωνία, όπως είναι ο νέος πτωχευτικός ή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που ετοιμάζει, το οποίο καταργεί το 8ωρο», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…