Ηλιόπουλος: «Το “μη σώσουν να εμβολιαστούν” του κ. Γεωργιάδη είναι η πραγματική στρατηγική της κυβέρνησης»

Στις ξεκάθαρες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

Εξηγώντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, υπογράμμισε, ως χαρακτηριστικό της πολιτικής της, το γεγονός ότι «κόβει 900 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του ’22 για τη δημόσια υγεία». Συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν γίνεται σε καμία περίπτωση εν μέσω πανδημίας να συγχωνεύεις τμήματα στα σχολεία και να φτιάχνεις τάξεις με 28 και 29 παιδιά, δεν γίνεται –μέσω της λίστας Πέτσα- να δίνεις δημόσια χρήμα σε κανάλια που κάνουν εκστρατεία κατά των εμβολίων». «Στους άνω των 80 έχουμε 26% ανεμβολίαστους, ένα από τα χειρότερα ποσοστά στην Ευρώπη», επανέλαβε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «γεγονός που έχει άμεση σχέση με το ότι η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε την πρωτοβάθμια περίθαλψη και δεν οργάνωσε τις κινητές μονάδες εμβολιασμού».

Αναφερθείς στο Θανάση Πλεύρη, τόνισε ότι «η κυβέρνηση τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Υγείας έναν άνθρωπο που ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ήταν συνειδητός αντιεμβολιαστής, έλεγε ότι ο ΑΜΚΑ είναι συνομωσία της εβραιομασονίας».

«Και βέβαια δεν γίνεται χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης να βγαίνει και να λέει -απευθυνόμενος σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί- “μη σώσουν να το κάνουν, εγώ κουράστηκα”», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.