Ηλιόπουλος: «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές η εναλλακτική στην βαρβαρότητα της πολιτικής Μητσοτάκη»

"Tο αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι κυρίαρχο στη κοινωνία", διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στην εφημερίδα Documento 

4819340 1

“Υπάρχει εναλλακτική στα σημερινά αδιέξοδα και την βαρβαρότητα της πολιτικής Μητσοτάκη”. Τόνισε, μάλιστα, πως αυτό φαίνεται μέσα από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. “για ζητήματα όπως η ενίσχυση της θέσης του κόσμου της εργασίας, του κοινωνικού κράτους  αλλά και νέων εργαλείων -για παράδειγμα για το ζήτημα της στέγης των νέων ανθρώπων”.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε μια σειρά από ζητήματα -από την πανδημία μέχρι την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, ο Ν. Ηλιόπουλος σημειώνει πως “βασικό αίτημα για κάθε προοδευτικό και αριστερό πολίτη είναι η ήττα της πολιτικής και της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

“Μπροστά μας έχουμε κάλπες με απλή αναλογική και αναλαμβάνουμε την  ευθύνη να πούμε ότι αυτή η μάχη μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Ο καταλύτης για να συμβεί αυτό είναι η εκλογική νίκη και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Εμείς μπροστά σε αυτό το αίτημα για πολιτική αλλαγή θα μιλάμε διαρκώς συγκεκριμένα και προγραμματικά. Όποιος αποφεύγει την προγραμματική συζήτηση στην πραγματικότητα είναι εκτός θέματος”, διαμηνύει.

 
“Είναι σίγουρο ότι  μπροστά στην εκλογική μάχη ο κ. Μητσοτάκης δεν θα σεβαστεί τους κανόνες  του παιχνιδιού, σεβόμενος με αυτόν τον τρόπο την οικογενειακή του παράδοση. Η λάσπη και η τοξικότητα αποτελούν τα δικά του όπλα. Μπορεί όμως να είναι σίγουρος ότι οι πολίτες θα του στείλουν τον λογαριασμό”, επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου.

 Ερωτηθείς μεταξύ άλλων και για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά και για τις εσωκομματικές κάλπες που αναμένεται να στηθούν στις 15 του Μάη, ο Ν. Ηλιόπουλος σημειώνει: “Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή τη στιγμή βρίσκεται η ευθύνη έκφρασης του μηνύματος της πολιτικής αλλαγής και η συμμετοχή στις 15 Μαΐου θα ενισχύσει αυτή την τάση. Αυτή η διαδικασία αφορά κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό αριστερό πολίτη”.

“Στις 15 Μαΐου όποιος και όποια επιθυμεί θα μπορεί να γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να ψηφίσει στην κάλπη εκλογής προέδρου. Με βάση την απόφαση του συνεδρίου, στην κάλπη εκλογής Κεντρικής Επιτροπής, δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσες και όσοι ήδη είχαν εγγραφεί μέσα στις προθεσμίες του συνεδρίου μας. Προφανώς και υπάρχουν και οργανωτικές προκλήσεις αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι η θετική εικόνα μαζικότητας που υπήρξε στο συνέδριο μας να αποτυπωθεί και στην διαδικασία εκλογής”, τονίζει.

 

Χάρης Δούκας: «Θα παραμείνω και δήμαρχος Αθηναίων ακόμα και εάν εκλεγώ πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ» (video)

6247898

Χάρης Δούκας: «Θα παραμείνω και δήμαρχος Αθηναίων ακόμα και εάν εκλεγώ πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ» (video)

«Ασκώ το δημοκρατικό μου δικαίωμα» για την υποψηφιότητα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Δήμαρχος…