Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μπει σε κύκλο αναπότρεπτης φθοράς

 «Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία, ενώ δεν καταφέρνει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, την ίδια στιγμή είναι πολύ ικανή στο να υπερασπίζεται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος  

iliopoulos

Ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό, «ATLAS TV» της Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε:

«Εμείς επιμένουμε ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε διαφορετικά», σημείωσε, δίνοντας «τη ραχοκοκαλιά της εναλλακτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις άξονες»: «διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, προστασία του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας με ένα διαφορετικό εργασιακό μοντέλο και με αύξηση του βασικού μισθού, ισχυρό κοινωνικό κράτος».

Αναφερθείς στα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, επισήμανε ότι «το κονδύλι των 150 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για να καλύψει υποτίθεται τις αυξήσεις στο ρεύμα –το οποίο αντιστοιχεί σε 9 ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό μέχρι το τέλος της χρονιάς- σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί, ειδικά όταν υπάρχουν προβλέψεις που μιλούν για αυξήσεις αθροιστικά στη χονδρική έως και 1 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες». «Επομένως, εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μένουν εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στο εκρηκτικό κύμα ανατιμήσεων που αναμένεται», υπογράμμισε. Πρόσθεσε δε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κορόϊδεψε και τους νέους ανθρώπους, ανακοινώνοντας ένα πρόγραμμα στήριξης της νεανικής απασχόλησης με τον βαρύγδουπο τίτλο “1200 ευρώ”, για να καταλάβουμε δυο μέρες αργότερα ότι πρόκειται για 100 ευρώ το μήνα για ένα εξάμηνο».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε από τη ΔΕΘ αποτυγχάνοντας να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ακρίβειας, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας αυτή τη στιγμή, αλλά αποτυγχάνοντας να παρουσιάσει και κάποιο ουσιαστικό μέτρο στήριξης για τους νέους –ένα ακροατήριο στο οποίο φανερά θέλει να απευθυνθεί γιατί γνωρίζει ότι εκεί καταρρέει», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

«Η δυναμική που αντικειμενικά διέθετε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019, σήμερα έχει πλέον εξαντληθεί», δήλωσε, λέγοντας ότι «τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων δείχνουν ότι μπαίνουμε πλέον σε έναν νέο πολιτικό κύκλο». «Η πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί με τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης και στη διαχείριση της πανδημίας και στην οικονομία», επισήμανε, αναφερθείς και την τελευταία δημοσκόπηση της MRB «η οποία, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή της ίδια περιόδου, μειώνει τη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά 6 μονάδες και αυξάνει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ 5 μονάδες».

Ερωτηθείς για το σενάριο πρόωρων εκλογών, σημείωσε ότι «είναι κάτι που άφησε να αιωρείται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, κάνοντάς το μάλιστα με ιδιαίτερα αλαζονικό τρόπο». «Και η ιστορία δείχνει ότι ο λαός ποτέ δεν συγχωρεί την αλαζονεία», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…