Ηλιόπουλος για «Μεγάλο Περίπατο»: Θα είμαστε απέναντι σε όσους δε σέβονται την καθημερινότητα της πόλης και το δημόσιο χρήμα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Ανοιχτή Πόλη επί της αρχής θα στηρίζει κάθε σχέδιο που διεκδικεί το δημόσιο χώρο αλλά θα είναι κάθετα αντίθετη σε οτιδήποτε δεν σέβεται την καθημερινότητα της πόλης και το δημόσιο χρήμα.

iliopoulos 2

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν προκύψει από τον «Μεγάλο Περίπατο» σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kontra Channel.

«Δε θα βρούμε ούτε έναν άνθρωπο που ζει στην Αθήνα, εργάζεται και μετακινείται στο κέντρο που να συμφωνεί ότι η πόλη χρειάζεται περισσότερο δημόσιο χώρο, χρειάζεται να ξαναδεί τα ζητήματα μετακίνησης. Ωστόσο μία κακή υλοποίηση μπορεί να ακυρώσει μία πραγματική ανάγκη» τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως σημείωσε, ο δήμος δεν άκουσε ότι έπρεπε να γίνει πραγματική διαβούλευση, ενώ οι δύο συμβουλευτικές επιτροπές που εγκρίθηκαν μετά από πρόταση της Ανοιχτής Πόλης, δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα.

«Δεν προχώρησε με βάση την εισήγηση που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο. Δεν έχουν ενισχυθεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι παραλογισμός να θεωρείς ότι θα μειώσεις την κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς να ενισχύσεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν μπορείς να κάνεις τόσο μεγάλες αλλαγές στην πόλη χωρίς να σέβεσαι το διάλογο, χωρίς να ακούς την πόλη και χωρίς να σέβεσαι την καθημερινότητα της πόλης» τόνισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.

Επίσης, επισήμανε ότι σταδιακά το μεγαλύτερο ζήτημα είναι τι θα μείνει όρθιο στο κέντρο της Αθήνας. «Κινδυνεύουμε η Αθήνα να χάσει τον χαρακτήρα του λιανεμπορίου, τον χαρακτήρα της μικρής μεταποίησης και να δούμε ένα κέντρο που θα βουλιάξει στα τραπεζοκαθίσματα. Δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει μία γεννήτρια από την Αθηνάς και να φύγει με τα πόδια. Από τη στιγμή που επιλέχθηκε να γίνει παρέμβαση, χρειάζεται να αλλάξει ακούγοντας τους ανθρώπους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Ανοιχτή Πόλη επί της αρχής θα στηρίζει κάθε σχέδιο που διεκδικεί το δημόσιο χώρο αλλά θα είναι κάθετα αντίθετη σε οτιδήποτε δεν σέβεται την καθημερινότητα της πόλης και το δημόσιο χρήμα.

«Η εισήγηση που πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο έλεγε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι με πολύ χαμηλά ποσά και ξαφνικά βρισκόμαστε μπροστά σε μία οικονομική επιτροπή που αγοράζει παγκάκια με 5.000 ευρώ και ζαρτινιέρες με 4.500 ευρώ» κατέληξε.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…