Newsroom

Newsroom

Ηλιόπουλος: «Επικίνδυνη η κυβέρνηση για τη ζωή και το μέλλον των πολιτών»

Για «επικίνδυνη κυβέρνηση για τη ζωή και το μέλλον των πολιτών, τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό πεδίο», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

4477872 2

Για «επικίνδυνη κυβέρνηση για τη ζωή και το μέλλον των πολιτών, τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό πεδίο», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική Φωνή» της Ηπείρου.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», ότι «από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 8.500 συνανθρώπους μας» και πως «δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας». Την επικρίνει γιατί «ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας», προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας είναι 1.680 λιγότεροι σε σχέση με έναν χρόνο πριν». «Ακόμα και σήμερα με τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό στα όρια της κατάρρευσης η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές», αναφέρει, τονίζοντας και την «άρνηση της ΝΔ να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ». Υποστηρίζει ότι «η παραπάνω κριτική φωτίζει όχι μόνο τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης αλλά και τι μπορεί και πρέπει να γίνει ακόμα και τώρα». «Ακριβώς για αυτό τονίζουμε ότι η τραγωδία που ζούμε φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη», δηλώνει.

Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση για «διαρκή πρακτική» να μεταθέτει την ευθύνη για τις αποφάσεις της στην πανδημία, στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. «Δεν ευθύνεται καμία επιτροπή για τα χάλια που ζούμε», αναφέρει και καλεί την κυβέρνηση να θέσει στη διάθεση των κομμάτων τα πρακτικά της επιτροπής ώστε να γίνει ξεκάθαρο «πόσες φορές προσπάθησε να ελέγξει την επιτροπή και πόσες φορές ενήργησε παρά τις προτάσεις της επιτροπής».

Κριτική για «ανεπάρκεια» ασκεί στην κυβέρνηση αναφορικά και με το πεδίο της οικονομίας. Αναφέρει ειδικότερα ότι «δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική οικονομική στήριξη, το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ανεργία». Επιπλέον υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «βουλιάζει μέσα σε μία θεσμική παρακμή», ενώ «επενδύει σε μία αυταρχική στρατηγική καταστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, κάτι που δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια».  

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «το σύνολο των ποιοτικών στοιχείων καταγράφουν μια σημαντική φθορά για την κυβέρνηση» και πως ταυτόχρονα «η απήχηση συγκεκριμένων προγραμματικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και η ακύρωση του πτωχευτικού νόμου» καταγράφει πλειοψηφικά ποσοστά. Τονίζει πως το επόμενο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα εργάζεται στο προγραμματικό επίπεδο «όπως κάναμε με την πρόταση για το “Νέο ΕΣΥ” και την πρότασή μας για διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις». Αλλά ταυτόχρονα, προσθέτει, «θα δώσουμε όλους τους αγώνες που απαιτεί η περίοδος», αντιμετωπίζοντας ως κεντρική τη «μάχη ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που νομοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί το 8ωρο, μειώνει τους μισθούς και διαλύει κάθε έννοια προσωπικής και οικογενειακής ζωής». «Με το πρόγραμμα και τη δράση μας καθημερινά θα αποδεικνύουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και εναλλακτική πρόταση πολιτικής αλλαγής», σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος.

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…