Ηλιόπουλος: Δεν θα μένουν αναπάντητες οι σεξιστικές πρακτικές

Στην κοινωνία που θέλουμε να φτιάξουμε υπάρχει χώρος για όλους, δεν υπάρχει χώρος όμως για τον σεξισμό και την πατριαρχία τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος μετά από σεξιστικό δημοσίευμα σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου.

NewsRoom 19/05/2022 | 22:50

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει το σεξιστικό δημοσίευμα σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου και καλεί σε απομόνωση τέτοιων αντιλήψεων

Όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «ο σεξισμός δυστυχώς εμφανίζεται συνέχεια στον δημόσιο διάλογο. Δουλειά κάθε προοδευτικής και αριστερής φωνής είναι η απομόνωση και η σκληρή κριτική τέτοιων αντιλήψεων.

Παρόμοιες τοποθετήσεις αντί να υποτιμήσουν το πρόσωπο στο οποίο απευθύνονται στην πραγματικότητα αναδεικνύουν την αντιδραστική αντίληψη όσων τις εκφέρουν».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει ότι «η Έφη Αχτσιόγλου δεν έχει ανάγκη από υπεράσπιση. Υπερασπίζεται καθημερινά με τη δουλειά της τόσο τις ιδέες της αριστεράς όσο και την έννοια της συλλογικότητας. Ο καθημερινός όμως αγώνας για μια κοινωνία χωρίς σεξιστικές πρακτικές σημαίνει ότι αυτές οι τοποθετήσεις δεν θα μένουν αναπάντητες.

Στην κοινωνία που θέλουμε να φτιάξουμε υπάρχει χώρος για όλους, δεν υπάρχει χώρος όμως για τον σεξισμό και την πατριαρχία».