Newsroom

Newsroom

Ηλιόπουλος: Δεν έχουμε αστοχία της Μενδώνη, αλλά προσπάθεια συγκάλυψης 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής ζήτησε από την κυβέρνηση και εξακολουθεί να απαιτεί να κάνει το αυτονόητο: να δώσει χώρο στη δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες που προκύπτουν»

ΕΚ Μενδωνη

«Δεν μιλάμε για μια επικοινωνιακή αστοχία της κας Μενδώνη, αλλά για μια προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του μεγάλου σκανδάλου». Αυτό απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κληθείς, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 98,9 FM, να σχολιάσει τη δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, για «ατυχή επικοινωνιακό σχολιασμό» αναφορικά με τα περί εξαπάτησης εκ μέρους του κ. Λιγνάδη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε ότι η κ. Μενδώνη λειτουργούσε «προφανώς με εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη και φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι έχουμε απόλυτη κάλυψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ουσία των χειρισμών της κ. Μενδώνη». Χαρακτήρισε «εξοργιστική» τη μη παραίτηση της και επισήμανε πως «είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι του πολιτισμού που ζητούν την παραίτηση της κας Μενδώνη πρώτοι από όλους, και σε αυτούς πρέπει να απαντήσει η ΝΔ».

Σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού για εξαπάτηση από τον Δ. Λιγνάδη, ο κ. Ηλιόπουλος ρώτησε ποιους εξαπάτησε, «η κα Μενδώνη τί ακριβώς κάνει, τι είναι, υπουργός, ντετέκτιβ, ανακριτής ή εισαγγελέας;». Σημείωσε ότι «επειδή είναι υπουργός, ακριβώς γι’ αυτό θα έπρεπε εξαρχής να δώσει χώρο στη δικαιοσύνη» και πως «γι’ αυτό μιλάμε για συγκάλυψη».

Είπε ότι ο Δ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη «όταν επέλεγε να καταργήσει το παλιό πλαίσιο για τον διορισμό του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με διαγωνιστική διαδικασία». Υποστήριξε ότι «η συγκάλυψη είναι εξίσου επιλογή του κ. Μητσοτάκη -είναι αδιανόητο να λειτουργεί μόνη της η κα Μενδώνη, ενώ μάλιστα η κυβέρνησή του επέλεγε να αναπαράγει το αφήγημα περί δήθεν φημών».

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής ζήτησε από την κυβέρνηση και εξακολουθεί να απαιτεί, «να κάνει το αυτονόητο: να δώσει χώρο στη δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες που προκύπτουν». «Δυστυχώς, όμως, βρισκόμαστε μπροστά στη συγκάλυψη της υπόθεσης του κ. Λιγνάδη», σχολίασε, αναφέροντας:

«Όταν από τις 6/2 υπήρξε η επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ. το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει η ΝΔ ήταν να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όμως μέσω της κας Μενδώνη επέλεξε να μιλάει γενικά και αόριστα για φήμες και δήθεν τοξικό κλίμα. Και στις 15/2 η επίσημη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που είναι η φωνή του ίδιου του πρωθυπουργού, ήταν ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους! Μάλιστα, ο κ. Ταραντίλης δεν είπε καν το όνομά του -ένδειξη της αμηχανίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…