Newsroom

Newsroom

Ηλιόπουλος: Αόρατοι για την κυβέρνηση πολίτες και εργαζόμενοι σε αυτήν την κακοκαιρία

«Η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια όσων δούλευαν στις πιο αντίξοες συνθήκες, όπως των εργαζομένων στα delivery που πήγαιναν με τα μηχανάκια μέσα στα χιόνια»

iliopoulos 3

Οι απλοί πολίτες και οι εργαζόμενοι ήταν και είναι ουσιαστικά αόρατοι για την κυβέρνηση, σε αυτήν την κακοκαιρία”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Flash TV” της Κοζάνης.

Περισσότερες από 250.000 οικογένειες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ο ηλεκτρικός στην Αθήνα έκλεισε χθες για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου εξαιτίας της κακοκαιρίας και το χαρακτηριστικό είναι ότι αυτό έγινε χωρίς να υπάρξει καμία προηγούμενη ενημέρωση στους πολίτες, με τον κόσμο να συγκεντρώνεται άδικα το πρωί έξω από τους κλειστούς σταθμούς”, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. “Το κερασάκι στην τούρτα είναι βέβαια το κλείσιμο της εθνικής οδού”, είπε, “το οποίο έγινε προληπτικά, χωρίς η κυβέρνηση να δώσει καν τη μάχη να την κρατήσει ανοιχτή”. “Ειδικά το σημείο που έκλεισε, μας γεμίζει ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της κίνησης, καθώς η εταιρεία που διαχειρίζεται το δρόμο είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τα κέρδη που έχασε από τα διόδια”, πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμα ότι “η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια όσων δούλευαν στις πιο αντίξοες συνθήκες, όπως των εργαζομένων στα delivery που πήγαιναν με τα μηχανάκια μέσα στα χιόνια“. “Το υπουργείο Εργασίας αρκέστηκε να βγάλει μια ανακοίνωση με συστάσεις”, επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά την πανδημία, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι “από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα, έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 5.500 συμπολίτες μας – και η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει τα μέτρα που χρειάζονται για να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία“. “Μέχρι τώρα αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ ώστε να κάνουμε ουσιαστική ιχνηλάτηση του ιού, αρνείται να προχωρήσει σε μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας – οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης – ενώ έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση μάλιστα, “συνεχίζει να αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ακόμα και τώρα που η Αττική βρίσκεται στο ‘κόκκινο’, το δημόσιο σύστημα υγείας πιέζεται και υπάρχουν νοσοκομεία, όπως ο Ευαγγελισμός, που αναγκάζονται να ακυρώσουν το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων”.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία βασικά ως ζήτημα δημόσιας τάξης και πειθαρχίας των πολιτών“, σημείωσε, επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι “δεν είναι τυχαίο που την Κοζάνη επισκέφτηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης για να ‘επιθεωρήσει’ την εφαρμογή του παρατεταμένου lockdown, αλλά και το γεγονός ότι δεν προχωρά σε μέτρα για την οικονομική στήριξη όσων επιχειρήσεων και επαγγελματιών πλήττονται άμεσα από την καραντίνα”.

Αναφερθείς στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι “με τη διαχείριση της κυβέρνησης, η χώρα κατέγραψε το 2020 τη δεύτερη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους, ενώ κινδυνεύουμε να επιβεβαιωθεί το σενάριο του ΟΟΣΑ για ανάπτυξη μόλις 0,9% το 2021″. “Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των πληττόμενων επιχειρήσεων, σε ένα σχήμα ρύθμισης χρέους με διαγραφή ενός τμήματος και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις και στη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, προκειμένου να αποφύγουμε την κοινωνική χρεοκοπία που έρχεται”. “Πρέπει επίσης να πάρει πίσω τον πτωχευτικό νόμο, ο οποίος σε μια δύσκολη περίοδο φέρνει μαζικές εξώσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών”, συμπλήρωσε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για τα ΜΜΕ, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι “η Νέα Δημοκρατία εξυπηρετεί ευθέως τα συμφέροντα των καναλαρχών, όταν τους κάνει έκπτωση 98,6% στη φετινή δόση για τις τηλεοπτικές άδειες“. “Τα στοιχεία του ΕΣΡ δείχνουν ότι αυτή η στήριξη έχει αποτέλεσμα, αφού η κυβέρνηση υπερπροβάλλεται στους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ και η δημόσια τηλεόραση – όπως αποδείχτηκε και με το ραβασάκι που έλεγε στους παραγωγούς ειδήσεων πώς να παίξουν τα θέματα για να προστατεύσουν την κυβέρνηση – χαρακτηρίζεται από έλλειμμα Δημοκρατίας και πλουραλισμού”, εξήγησε.

Τέλος, αναφερθείς στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προoδευτική Συμμαχία, επισήμανε ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχωρά σε απολιγνιτοποίηση αλλά σε ερημοποίηση της περιοχής, εφαρμόζει ένα σχέδιο που δεν εξασφαλίζει την επόμενη μέρα των εργαζομένων στις λιγνιτικές περιοχές, στηρίζει ξεκάθαρα τα ιδιωτικά συμφέροντα και δεν έχει προχωρήσει στην απαραίτητη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία”. “Από την πλευρά μας, θέλουμε να δείξουμε ότι στο πεδίο της απολιγνιτοποίησης μπορεί να υπάρξει διαφορετικός δρόμος”, κατέληξε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

limeniko skafos 6

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη 13 ατόμων για τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Ύδρα…