Ηλιόπουλος: «Τρομακτικό να μην ξέρει ο Μητσοτάκης τι γίνεται στην ΕΥΠ αφού την έχει υπό την εποπτεία του»

«Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση προσπάθησε να κρύψει την υπόθεση. Με τροπολογία που πέρασαν, καταργήσανε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ»

«Είπε πράγματα τρομακτικά», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση στην προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών. «Ο λόγος εθνικής ασφάλειας μάλλον τελείωσε στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο “εθνικός κίνδυνος” φαίνεται ότι ήταν και ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος τον οποίο παρακολουθούσανε μετά από δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδινε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη», σημείωσε.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Νάσος Ηλιόπουλος εξήγησε:

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε κάτι τρομακτικό, είπε ότι δεν ξέρει τι γίνεται στην ΕΥΠ – την ίδια στιγμή που έχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ. Είναι επίσης τρομακτικό να ακούμε ότι παρακολουθήθηκε πολιτικός αρχηγός για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο λόγος εθνικής ασφάλειας μάλλον τελείωσε στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο “εθνικός κίνδυνος” φαίνεται ότι ήταν και ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος τον οποίο παρακολουθούσανε μετά από δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδινε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη».

Για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, οι κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν ενοχή. «Με τροπολογία που πέρασαν, καταργήσανε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ», συνεπώς «είναι υποκριτικό η κυβέρνηση να καλεί συνεχώς τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του, αφού, με βάση την τροπολογία που ψήφισαν, αυτό είναι παράνομο».

«Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση προσπάθησε να κρύψει την υπόθεση. Στις 29 Ιουλίου η Κομισιόν έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση, με την οποία ζητούσε ενημέρωση και για το κακόβουλο λογισμικό Predator και γενικά για το αν γίνονται παρακολουθήσεις. Η κυβέρνηση απαντά στις 2 Αυγούστου λέγοντας “μην ασχολείστε”, ότι αυτά είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας και ότι δεν χρειάζεται γραπτή επικοινωνία. Τρεις μέρες μετά παραιτείται ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ, ο άνθρωπος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε αλλάξει το νόμο για να τον διορίσει», σημείωσε.

Και εκτίμησε ότι χθες ο πρωθυπουργός, «τη μισή του ομιλία την απηύθυνε στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., για να προσπαθήσει να κλείσει ρήγματα».

«Το 60% των πολιτών έχασαν την εμπιστοσύνη τους»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στα Νέα, σημειώνοντας το γεγονός ότι «το 68% των πολιτών απαντά ότι είναι σημαντικό ή πολύ σημαντικό το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Δεύτερο κρίσιμο στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το 59,1% των ερωτηθέντων λέει ότι υπάρχει ευθύνη Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών. Και το 32,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ λέει ότι υπάρχει ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χθες ο κ. Μητσοτάκης τη μισή του ομιλία την απηύθυνε στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, για να προσπαθήσει να κλείσει ρήγματα».

Όσον αφορά το θέμα της ακρίβειας στην ενέργεια, την οποία θεωρεί κεντρικό πρόβλημα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «σήμερα η Ελλάδα πληρώνει μέση τιμή 453 ευρώ τη μεγαβατώρα, ενώ η Ισπανία πληρώνει 160. Σε επίπεδο Ε.Ε., έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις και την τρίτη μεγαλύτερη για τα νοικοκυριά. Τα 2 δισ. που δίνει τώρα η κυβέρνηση στους παρόχους, τα δίνει σε αυτούς που κλέβουν τους πολίτες, ενώ τα έχει πάρει πρώτα από τους πολίτες».

Ξεσπάει ο Ζουγανέλης εναντίον της τραπ μουσικής: «Επικαλούνται ό,τι πιο χυδαίο υπάρχει»

Ξεσπάει ο Ζουγανέλης εναντίον της τραπ μουσικής: «Επικαλούνται ό,τι πιο χυδαίο υπάρχει»

«Όπλα, μαγκιές, σεξισμό, φαλλοκρατία και ναρκωτικά» Όσα δήλωσε ο Ζουγανέλης για την τραπ μουσική

«Προειδοποιεί» ο Αποστολάκης: Εάν ξεκινήσει πολεμική αντιπαράθεση με την Τουρκία, δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί

«Προειδοποιεί» ο Αποστολάκης: Εάν ξεκινήσει πολεμική αντιπαράθεση με την Τουρκία, δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί

Δεν συμμερίζεται τα σενάρια που λένε ότι μια ενδεχόμενη σύγκρουση δεν θα κρατούσε περισσότερες από…

Ζευγάρι καταγγέλλει ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα στο δωμάτιο

Ζευγάρι καταγγέλλει ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα στο δωμάτιο

Επρόκειτο για συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, η οποία ήταν τοποθετημένη σε πρίζα…

Πήρε θέση ο Παντελής Θαλασσινός για Τσιάρτα και τους ακροδεξιούς υπουργούς στα εγκαίνια της ΑΕΚ

Πήρε θέση ο Παντελής Θαλασσινός για Τσιάρτα και τους ακροδεξιούς υπουργούς στα εγκαίνια της ΑΕΚ

«Νομίζω ότι η στάση μας, στον φασισμό θα τους ξεράσει από μόνη της ή θα…