Ηλιόπουλος: Εκτεθειμένη στη συνειδητή λεηλασία η κοινωνία με ευθύνη Μητσοτάκη

«Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπάρχει σήμερα συνειδητή λεηλασία της κοινωνίας».

Ηλιόπουλος 0

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο μεταξύ άλλων, για «συνειδητή λεηλασία της κοινωνίας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB υποστηρίζει: «Με βάση τις τάσεις της MRB βλέπει κανείς ότι το 73,3% των πολιτών δεν μιλάει απλά για ακρίβεια, αλλά για αισχροκέρδεια. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει πολιτική ευθύνη, δεν πιάνει το αφήγημα ότι όλα τα προβλήματα είναι εισαγόμενα. Κάποια στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο η Ελλάδα καταγράφει διαρκώς αρνητικές πρωτιές. Όταν σήμερα στο ρεύμα, η μεγαβατώρα σε Ισπανία και Πορτογαλία είναι στα 6 ευρώ, στη Γερμανία είναι στα 15 ευρώ, στη Γαλλία και το Βέλγιο κοντά στα 20 ευρώ κι εμείς είμαστε πάνω από 200 ευρώ, υπάρχει πρόβλημα. Πόλεμο και ακρίβεια αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη. Όταν επιτρέπεις, τον Οκτώβριο που μας πέρασε, οι πάροχοι ενέργειας να λειτουργούν με 166% περιθώριο κέρδους, αυτό είναι μαυραγοριτισμός».

Ακολούθως ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι υπάρχει εναλλακτική και εξηγεί: «Εμείς λέμε ότι το θέμα δεν είναι να δώσουμε περισσότερα χρήματα, χρειάζεται άλλο μοντέλο. Τη χρονιά που μας πέρασε η κυβέρνηση έδωσε από τον προϋπολογισμό, από χρήματα των πολιτών, 8 δισ. ευρώ στους παρόχους ενέργειας, για να έχουμε τελικά το ακριβότερο ρεύμα στη χονδρική στην Ευρώπη, αλλά και την τρίτη ακριβότερη ενέργεια με βάση το αγοραστικό εισόδημα των πολιτών. Την ίδια στιγμή, η επαναφορά της ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο θα κόστιζε λιγότερο από 400 εκατ. ευρώ».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια στα τρόφιμα υποστήριξε: «Η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, για ένα χρόνο, θα κόστιζαν μαζί 2,5 δισ. Μόνο τον Σεπτέμβρη έδωσαν 2 δισ. για να επιδοτήσουν την αισχροκέρδεια, 3 δισ. είναι τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, 2,2 δισ. ευρώ ήταν τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας μέχρι τον Ιούλιο, που υποτίθεται ότι άλλαξε ο τρόπος τιμολόγησης, ενώ οι τράπεζες κλείνουν φέτος με πάνω από 2 δισ. υπερκέρδη. ‘Αρα, δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Έχουμε μια κυβέρνηση που στηρίζει αυτούς που λεηλατούν την κοινωνία, αλλά συμμετέχει και σε αυτή τη λεηλασία».

Αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις τόνισε: «Η ΑΔΑΕ έχει εκθέσει και τον κ. Ντογιάκο και την κυβέρνηση, γιατί δείχνει ότι κάποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά του, όταν θέλει. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία ιδιωτική εταιρεία παίρνει τηλέφωνο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να λάβει ιδιωτική γνωμοδότηση. Αυτό δεν είναι “Μένουμε Ευρώπη”, είναι μένουμε μπανανία».

Συνεχίζοντας για το ίδιο θέμα είπε: «Έχουμε πλέον ξεκάθαρη παραδοχή για την παρακολούθηση μιας σειράς προσώπων από την ΕΥΠ, του κ. Χατζηδάκη, του κ. Κύρτσου, του κ. Τέλλογλου, ενώ ουσιαστικά έχουν παραδεχτεί την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Για το τελευταίο, αντιλαμβανόμαστε πόσο εκθέτει τη χώρα στο διεθνές περιβάλλον.

Είχαμε ρεπορτάζ, που ποτέ δεν διαψεύστηκε, με τα ονόματα των αστυνομικών οι οποίοι αποσπάστηκαν στην ΕΥΠ για να κάνουν χρήση του Predator, άρα το Predator ήταν κρατική υπηρεσία». Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Από την πλευρά μας, δίνουμε μια ξεκάθαρη υπόσχεση στους πολίτες: η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε όλα τα στοιχεία να συλλεγούν, να υπάρξει εμπλοκή όλων των απαραίτητων ελεγκτικών μηχανισμών και τελικά η Δικαιοσύνη να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της, χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση».

Ερωτηθείς τέλος, για τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία αναλαμβάνει τη νέα χρονιά, και για τον συμβολισμό που έχει αυτή η εξέλιξη, σημείωσε: «Πρώτα από όλα, αυτό δείχνει έναν πολιτικό χώρο με αυτοπεποίθηση που μπορεί να διευρύνει τις δυνάμεις του. Δείχνει ένα κόμμα που δεν φοβάται να μεγαλώσει και να κερδίσει περισσότερο χώρο. Και για αυτό το λόγο, από την πρώτη στιγμή μετά από αυτήν την ανακοίνωση, είδαμε μεγάλη αμηχανία στο στρατόπεδο της ΝΔ».

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

limeniko skafos 6

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη 13 ατόμων για τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Ύδρα…