Ίλιον…Ρώμη μια διαμαρτυρία δρόμος- Αντιδράσεις για σεξιστικό σχόλιο καθηγήτριας

 Oι μαθητές και οι μαθήτριες λυκείου της Ρώμης διαμαρτύρονται, όπως έκαναν πρόσφατα οι μαθητές του μουσικού σχολείου στο Ίλιον, φορώντας φούστες, σορτς και με ακάλυπτη κοιλία, κατά καθηγήτριας που έκανε σεξιστικό και προσβλητικό σχόλιο

Δεκάδες μαθητές του λυκείου Ρίγκι, στην ιταλική πρωτεύουσα, προχώρησαν σε μια θεαματική διαμαρτυρία, για να καταγγείλουν την προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά μιας καθηγήτριάς τους.

Πιο αναλυτικά, οι κοπέλες και τα αγόρια του Ρίγκι πήγαν σχολείο φορώντας κοντές φούστες, σορτς, και με ακάλυπτη κοιλία, με σκοπό να καταστήσουν σαφές ότι «καθ΄ένας είναι ελεύθερος να ντύνεται όπως προτιμά και ουδείς έχει το δικαίωμα να τον προσβάλλει».

Η όλη διαμαρτυρία οφείλεται σε σκηνή που εκτυλίχθηκε τις περασμένες ημέρες: μια μαθήτρια, πήγε σχολείο με κοντή φούστα και ακάλυπτη κοιλιά και την ώρα του διαλείμματος, μέσα στην τάξη, θέλησε να τραβήξει σύντομο βίντεο με το κινητό της, με σκοπό να το αναρτήσει στο ΤikΤok.

Την ώρα, εκείνη, όμως, την είδε μια καθηγήτρια που μπήκε στην τάξη και της είπε: «πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι, σε δρόμο όπου εκδίδονται ιερόδουλες;».

Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες της κοπέλας κινητοποιήθηκαν αμέσως, απαιτώντας τη συγγνώμη της συγκεκριμένης καθηγήτριας. Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας της Ρώμης διέταξε πειθαρχική έρευνα. «Η φράση ήταν σίγουρα λανθασμένη, αλλά δεν θα θέλαμε να περάσει το μήνυμα ότι στο σχολείο μας, καθημερινά, προσβάλλουμε τους νέους», δήλωσαν αρκετοί διδάσκοντες. «Ήταν μια ατυχής έκφραση» υποστήριξε η λυκειάρχης, Τσίντσια Τζακομπίνο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ρίγκι, όμως, απάντησαν ότι εκτός από προσβλητική, η φράση της καθηγήτριας ήταν και σεξιστική. «Διότι -όπως τόνισαν χαρακτηριστικά- αν ένα αγόρι πάει στο σχολείο με μαγιό, το μόνο που θα του πουν είναι ότι “δεν βρίσκεται στην θάλασσα”, χωρίς καμία άλλη αναφορά στην προσωπική του ζωή και στο τι κάνει με το σώμα του».

Κρήτη: Νέα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία-Γρονθοκόπησε τη φίλη του κι εξαφανίστηκε

Κρήτη: Νέα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία-Γρονθοκόπησε τη φίλη του κι εξαφανίστηκε

Νέα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία έρχεται στο φως της δημοσιότητας με θύμα μια γυναίκα από…