Newsroom

Newsroom

Ηλίας Μόσιαλος: "Έχουμε λεφτά μέχρι τον Οκτώβριο"

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, μέσα στην επομένη εβδομάδα θα…

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, μέσα στην επομένη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για το κλείσιμο της ΕΤ1, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα.

Ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε πως αυτή την εβδομάδα θα κλείσει δύο Ινστιτούτα (σ.σ: Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, και Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο), ενώ την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για το κλείσιμο της ΕΤ1. «Θα έχουμε πλεόνασμα του χρόνου τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ (από τις περικοπές στην ΕΡΤ), που θα μετακυληθεί στους καταναλωτές» τόνισε.

Υπογράμμισε μάλιστα πως η Ελλάδα τρεφόταν τόσα χρόνια με δανεικά, «Φέτος θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα 1,8 δισ. ευρώ και του χρόνου πρωτογενές πλεόνασμα. Μεγαλώναμε το κράτος με δανεικά, κατά 15,7% κόπηκαν οι λειτουργικές δαπάνες το πρώτο έτος, μπορούν να κοπούν και παραπάνω» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Με τις πολιτικές που παίρνουμε έχουμε ξεφύγει από τη χρεοκοπία. Εφόσον καλυφθεί ο στόχος των 54 δισ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει ο δημόσιος τομέας, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι πρυτάνεις θα πρέπει να ξεπεράσουν την ιδιοκτησιακή τους νοοτροπία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε ότι χρήματα υπάρχουν έως τον Οκτώβριο. «Έχουμε λεφτά μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά προλαβαίνουμε, η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας θα εκδοθεί το Σεπτέμβριο, και ό,τι έχουμε να κάνουμε από πλευράς κυβερνητικών πρωτοβουλιών θα το κάνουμε. Η είσπραξη του νέου φόρου μέσω ΔΕΗ είναι ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει είσπραξη» δήλωσε ο κ. Μόσιαλος για το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…