Newsroom

Newsroom

Ηλεία:15 χρόνια μετά η φρίκη των πυρκαγιών παραμένει ζωντανή

Επιμνημόσυνη δέηση για τα αδικοχαμένα θύματα της πύρινης κόλασης του 2007

20220824 192915

Του Μάκη Νοδάρου

Στο μικρό εκκλησάκι της τραγικής οικογένειας του Γιώργου Παρασκευόπουλου, εκεί όπου μαρτύρησαν μέσα στις φλόγες τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, η σύζυγός του και η μητέρα του στις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, τελέστηκε χθες το απόγευμα  το καθιερωμένο κάθε 24 Αυγούστου μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας Χρυσόστομου.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την τραγωδία στην Ηλεία με τους δεκάδες νεκρούς εξ αιτίας των φονικών πυρκαγιών ο πόνος παραμένει ίδιος στα πρόσωπα των συγγενών κι ένα μεγάλο “γιατί” ξεχειλίζει μέσα από την ψυχή τους για τους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα μέσα στις φλόγες εκείνο το φρικτό καλοκαίρι.

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα και στην «στροφή του θανάτου» της Αρτέμιδας, εκεί όπου έχασαν την ζωή τους δεκάδες πολίτες τον Αύγουστο του 2007 στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον πύρινο εφιάλτη.

Ο δήμαρχοι Ζαχάρως και Κρέστενας Κώστας Αλεξανδρόπουλος και Σάκης Μπαλιούκος αντίστοιχα βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας δίπλα από τους συγγενείς των νεκρών. Δίπλα τους και ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Ουδείς άλλος εκ των δημάρχων της Ηλείας η των βουλευτών δεν είχε την ευαισθησία να παρευρεθεί στο μνημόσυνο για τους συνανθρώπους τους που χάθηκαν μέσα στις φλόγες το καλοκαίρι του 2007…

20220824 190000 20220824 192742

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…