Ηλεία: Δημοσιογραφική αλητεία από τα "παπαγαλάκια" της διαπλοκής

Του Μάκη Νοδάρου Την προηγούμενη εβδομάδα διαπράχθηκε στην Ηλεία μια ακόμη δημοσιογραφική αλητεία. Αυτή τη φορά σε βάρος του περιοδικού…

papagalakia

Του Μάκη Νοδάρου

Την προηγούμενη εβδομάδα διαπράχθηκε στην Ηλεία μια ακόμη δημοσιογραφική αλητεία. Αυτή τη φορά σε βάρος του περιοδικού HOT DOC που εκδίδει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, από εκδοτικά διαπλεκόμενα συμφέροντα και τους «δημοσιογράφους–υπηρέτες τους», όπως αναφέρει το apokalypseis.com.

Αιτία της πρωτοφανούς αθλιότητας η οποία παραμένει μέχρι σήμερα περιέργως αναπάντητη από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΠΗΝ αφού μέλη της την διέπραξαν, σχετίζεται με τις τελευταίες αποκαλύψεις του περιοδικού για την σχέση της μαφίας των σκουπιδιών και την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από τις Αρχές, με υπηρεσιακούς και αιρετούς  παράγοντες του δήμου Πύργου Ηλείας.

Το ρεπορτάζ του HOT DOC βασιζόταν κατά μεγάλο μέρος του στην Πορισματική Αναφορά του Σώματος Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας αλλά και σε πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την κυκλοφορία του περιοδικού, με τηλεφωνήματά τους πολίτες του Πύργου,  μας κατήγγειλαν  ότι «γνωστοί παράγοντες» εξαφάνισαν με την μέθοδο της ολικής αγοράς τα περιοδικά από τα περίπτερα της πόλης με σκοπό να μη μάθουν οι πολίτες αυτά που δημοσιεύει.

Αυτό είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν όταν το HOT DOC  είχε δημοσιεύσει πριν από μερικούς μήνες με στοιχεία φωτιά , την σχέση τοπικών εκδοτών με παράπλευρες εταιρείες μέσω των οποίων λάμβαναν σημαντικά χρηματικά ποσά από τους ΟΤΑ ακόμη και με σκανδαλώδεις απ ευθείας αναθέσεις .

Και σαν να μην έφτανε αυτό,  ο πρώην δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος επί δημαρχίας του οποίου – σύμφωνα με την έρευνα του ΣΔΟΕ – γίνονταν οι κομπίνες με τα σκουπίδια, παραχωρώντας επιλεκτικά συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της αρεσκείας του,  διέψευσε την έρευνα του περιοδικού και το πόρισμα του ΣΔΟΕ το οποίο μάλιστα το χαρακτήρισε …ύποπτο !

Την επόμενη ημέρα τα ΜΜΕ της Ηλείας που δεν είχαν αναδημοσιεύσει το ρεπορτάζ του HOT DOC , δημοσίευσαν σε δισέλιδα «σαλόνια» ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Παρασκευόπουλου με τις συκοφαντίες κατά του περιοδικού και του ΣΔΟΕ !

Την ίδια ημέρα και με αποκλειστικό σκοπό να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια αλλά και προκειμένου να διαφυλάξω την δική μου επαγγελματική αξιοπιστία αλλά και εκείνη του περιοδικού , ανάρτησα στο προσωπικό μου ιστολόγιο www.apokalypseis.com ολόκληρη την Πορισματική Αναφορά του ΣΔΟΕ η οποία περιέγραφε με λεπτομέρειες τις παρανομίες και τα παιχνίδια που είχαν παιχτεί επί δημαρχίας του κ. Παρασκευόπουλου στον Δήμο του Πύργου Ηλείας.

Παρά την δημοσίευση ολόκληρου του Πορίσματος, κανένα ΜΜΕ της Ηλείας , όχι μόνο δεν αναδημοσίευσε όπως όφειλε την απάντηση και τα στοιχεία της έρευνας αλλά δεν έγραψε το παραμικρό… Είναι προφανές ότι για μια ακόμη φορά τα κυκλώματα της διαπλοκής στην Ηλεία επέβαλαν τους δικούς τους άγραφους νόμους προκειμένου να μην ενημερωθούν οι πολίτες για ένα πραγματικό και πολύ σοβαρό γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την διαχείριση του δημοσίου χρήματος. 

Και δυστυχώς για μια ακόμη φορά,  σε αυτή την δημοσιογραφική αλητεία, συνέβαλαν δημοσιογράφοι, κάποιοι εξ αυτών  μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ,  οι οποίοι καταπάτησαν με την στάση τους κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…