Το ΙΚΙΛ ελέγχει το νερό πλέον στη Μοσούλη και προχώρησε στην απαγωγή εκατοντάδων γυναικών

Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών βρίσκεται το φράγμα της Μοσούλης, το μεγαλύτερο του Ιράκ, σύμφωνα με συνεργάτη του προέδρου του…

ikil 1

Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών βρίσκεται το φράγμα της Μοσούλης, το μεγαλύτερο του Ιράκ, σύμφωνα με συνεργάτη του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν. Ο έλεγχος του φράγματος αυτού σημαίνει ότι οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγάλες πλημμύρες στις ιρακινές πόλεις που βρίσκονται κοντά στην Τίγρη ποταμό, αλλά και να διακόψουν την παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.

Την ίδια στιγμή οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μια μεγάλη επίθεση εναντίον των Κούρδων. «Το Ισλαμικό Κράτος κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του στο Ιράκ και στη Συρία για να έρθουν και να πολεμήσουν τους πεσμεργκά. Η μάχη αυτή είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο υψηλόβαθμος ιρακινός αξιωματούχος.

Στο μεταξύ ο ριζοσπάστης ηγέτης των σιιτών Μοκτάντα αλ Σαντρ δήλωσε σήμερα ότι οι ισλαμιστές ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Βαγδάτη, ενώ δεσμεύθηκε να κινητοποιήσει τους άνδρες του για να υπερασπιστούν την ιρακινή πρωτεύουσα.

«Υπάρχουν τρομοκρατικές ομάδες που έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους για μια επίθεση εναντίον της Βαγδάτης», ανέφερε ο Σαντρ σε ανακοίνωσή του.

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πόλη, να προσφέρουμε ενισχύσεις στις δυνάμεις ασφαλείας και να εργαστούμε σε συνεργασία με τις αρχές για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Σαντρ είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου τη δημιουργία των Σαράγια αλ Σάλαμ (των ταξιαρχιών της ειρήνης) για την υπεράσπιση των θρησκευτικών τοποθεσιών του Ιράκ.

Εκατοντάδες γυναίκες όμηροι στα χέρια των τζιχαντιστών

Στην απαγωγή εκατοντάδων γυναικών Γιαζίντι κάτω των 35 ετών προχώρησαν σουνίτες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με ιρακινό αξιωματούχο που επικαλείται το Associated Press οι τζιχαντιστές έχουν «μοχθηρά σχέδια» για τις γυναίκες αυτές. Εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι οι γυναίκες αυτές κρατούνται όμηροι σε σχολεία στην Μοσούλη, όπως ενημερώθηκε από τις οικογένειές τους.

«Εκτιμούμε ότι αυτές οι γυναίκες θα τύχουν χείριστης συμπεριφοράς από αυτούς τους τρομοκράτες που θα θέλουν να ικανοποιήσουν τις ζωώδεις ορμές τους με έναν τρόπο που αντιβαίνει όλες τις ανθρώπινες και τις ισλαμικές αξίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ με αμερικανούς αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται να πουληθούν ή να παντρευτούν με εξτρεμιστές μαχητές. Σημειώνεται ότι οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι οι Γιαζίντι είναι αιρετικοί.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…