Ικανοποίηση δηλώνει η πλευρά Γεωργούλη για την άρση ασυλίας

Η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη προσέθεσε μάλιστα πως έχει πλήρη άγνοια αναφορικά με το περιεχόμενο της δικογραφίας, υποστηρίζοντας πως «γνωρίζει μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας χωρίς ουδέποτε να έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές».

Alexis Georgoulis 48908854851 cropped

Την πλήρη ικανοποίησή της αναφορικά με την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη την οποία ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της, η δικηγόρος του ευρωβουλευτή Ματίνα Μαλλά. Σύμφωνα με την Ματίνα Μαλλά, οι ενέργειες που κατέβαλαν οι συνήγοροι του Αλέξη Γεωργούλη, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία «τελεσφόρησαν» και συνεπώς, «μπορούμε να ελπίζουμε στη σύντομη κλήση του κυρίου Γεωργούλη από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας και να παρέχει εξηγήσεις».

Η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη προσέθεσε μάλιστα πως έχει πλήρη άγνοια αναφορικά με το περιεχόμενο της δικογραφίας, υποστηρίζοντας πως «γνωρίζει μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας χωρίς ουδέποτε να έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές». Η Ματίνα Μαλλά δήλωσε επίσης πως ήταν επιθυμία του ίδιου του Αλέξη Γεωργούλη να «αρθεί η ασυλία του το συντομότερο» και το γεγονός ότι αυτό πραγματοποιήθηκε «αποτελεί ευτυχή εξέλιξη».

Αναλυτικά η δήλωση της Ματίνας Μαλλά:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του κυρίου Γεωργούλη, κατόπιν της επικύρωσης της απόφασης της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλιου στην ολομέλεια. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς μας για επιτάχυνση της διαδικασίας τελεσφόρησαν, και συνεπώς, μπορούμε να ελπίζουμε στη σύντομη κλήση του κυρίου Γεωργούλη από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας και να παρέχει εξηγήσεις. Υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα τελεί σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο της δικογραφίας και γνωρίζει μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας χωρίς ουδέποτε να έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές. Σημειωτέον είναι ότι λόγω της σύμφωνης γνώμης του ίδιου του κυρίου Γεωργούλη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο, μια κατά κανόνα χρονοβόρα διαδικασία όπως είναι αυτή της άρσης της ασυλίας, συντμήθηκε αισθητά, γεγονός που αποτελεί ευτυχή εξέλιξη».