ΙΚΑ: Βγάζουν εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα για να τους πάνε στον ΕΟΠΥΥ

Του Βαγγέλη Τριάντη

diathesimotita

Του Βαγγέλη Τριάντη

 

Αλαλούμ θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή με ορισμένους εργαζομένους του ΙΚΑ. Το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koutipandoras.gr, να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας κάποιους από τους εργαζομένους του ΙΚΑ τους οποίους στη συνέχεια θα τοποθετήσει στον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για εργαζομένους που ήδη παρέχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ κάποιες βοηθητικές εργασίες παρέχονταν από υπαλλήλους του ΙΚΑ. Όπως για παράδειγμα, εργασίες που είχαν να κάνουν με προμήθειες, μισθοδοσία κτλ.

 

Τους υπαλλήλους αυτούς το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να τους μετακινήσει στον ΕΟΠΥΥ, αφού πρώτα όμως τους βγάλει σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Και εδώ είναι το παράλογο της υπόθεσης. Πρώτα θα ξεκινήσει μια διαδικασία αξιολογησης, στη συνέχειαα θα γίνει επιλογή και όσοι επιλεχθούν θα μετακινηθούν στον ΕΟΠΥΥ έπειτα από κάποιους μήνες. Γι αυτό το χρονικό διάστημα όμως θα βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα εισπράτουν ένα ποσοστό του κανονικού τους μισθού, λες και πρόκειται για τιμωρία.

 

Ήδη τα σχέδια του υπουργείου έχουν ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις στους διαδρόμους του ΙΚΑ. Αυτό που επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ είναι ότι ναι μεν συμφωνούν να γίνει η μετακίνηση, καθώς ούτως ή άλλως τέτοιου είδους υπηρεσίες παρείχαν, αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει σύντομα. Και όχι μέσα από διαδικασία διαθεσιμότητας και μάλιστα σε τόσο δύσκολους καιρούς.

 

 

 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…