Ήταν ιστορική κ Πέτσα; Ο ορισμός της «αβλεψίας»

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την «ιστορική» ή όχι Συμφωνία των Πρεσπών, προσπάθησε ανεπιτυχώς ο Στέλιος Πέτσας. 

To ήθος και τον πολιτικό καιροσκοπισμό της κυβέρνησης ανέδειξε για ακόμα μια φορά ο Στέλιος Πέτσας προσπαθώντας να δώσει κάποια εξήγηση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το λόγο που αφαιρέθηκε από το κείμενο του υπουργείου Εξωτερικών με την κοινή δήλωση Ελλάδας και ΗΠΑ σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο όρος «ιστορική».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας για τους λόγους που αφαιρέθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «ιστορική» από τη Συμφωνία, ανέφερε ότι επρόκειτο για «αβλεψία», η οποία διορθώθηκε. Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι σε τέτοιου είδους κείμενου είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο (;), ενώ λίγο πολύ κατηγόρησε δημοσιογράφους και ΜΜΕ ότι προσπαθούν, να «βγάλουν είδηση».

Ο κυβερνητικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπήρξε μια αβλεψία η οποία διορθώθηκε και αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό είναι το τελικό κείμενο. Γι’ αυτό δεν πρέπει πολλές φορές να βιαζόμαστε. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, δε χρειάζεται να του δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία».

Προσπαθώντας μάλιστα να δικαιολογήσει τη διπλή κωλοτούμπα της ΝΔ που ως αντιπολίτευση έκανε προπαγάνδα περικεφαλαίας και μετεκλογικά έκανε στροφή 180 μοιρών, αδειάζοντας τους αγαπημένους μακεδονομάχους της, δήλωσε ότι «είναι μία σημαντική συμφωνία που εμείς ως αντιπολίτευση προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε και είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτή η υπογραφή δεν αλλάζει».

Παρακολουθήστε τη συζήτηση σχετικά με το επίμαχο ζήτημα στο 10.00′