Ηχηρό ράπισμα από FIFΑ-UEFA σε Μαρινάκη-Αυγενάκη

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για τις συναντήσεις που έγιναν στη Νιόν της Ελβετίας μεταξύ στελεχών της FIFA, της UEFA, του προέδρου της ΕΠΟ και του Λευτέρη Αυγενάκη, καταδικάζοντας κάθε μορφή δυσφήμισης όπως και λεκτικής και σωματικής βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

aygenakis marinakis 660x365 1

Σε  πρωτοφανές στραπάτσο του Ολυμπιακού ενώπιον του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εξελίχθηκε η συνάντηση των ποδοσφαιρικών φορέων (FIFA, UEFA, ΕΠΟ) που πραγματοποιήθηκε στη Νυόν της Ελβετίας. Kαι αυτό διότι από την ανακοίνωση της ΕΠΟ, όπως αναφέρει  στη FIFA και την UEFA είναι έξω φρενών με τα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ( λεκτική επίθεση  από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός-δεν γίνεται ονομαστική αναφορά αλλά φωτογραφίζεται ξεκάθαρα-προς το πρόσωπο του επιτετραμμένου των FIFA/UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο Χέρμπερτ Χούμπελ) αλλά και με τα  όσα λέγονται σε βάρος της ΚΕΔ και των ανθρώπων της ΕΠΟ, κυρίως από την πλευρά των «ερυθρόλευκων», από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τώρα. Την ίδια ώρα, στο κάδρο των αξιωματούχων της FIFA-UEFA, μπήκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για όλες τις θέσεις που εκφράζει κατά καιρούς υπέρ των ”ερυθρολεύκων”

Πλέον, είναι σαφές από την ανακοίνωση ότι ο Ολυμπιακός και ο Λευτέρης Αυγενάκης  βρίσκονται στη σέντρα… από τις διεθνείς ομοσπονδίες, καθώς όλες τους οι πρακτικές φωτογραφίζονται ολοφάνερα.

 

Η ανακοίνωση

«Σειρά συναντήσεων οργανώθηκε αυτή την εβδομάδα στην έδρα της UEFA στη Νυόν, μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA και της UEFA, των διορισμένων εμπειρογνωμόνων τους στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελου Γραμμένου και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και οι περαιτέρω εξελίξεις.

Ο αυξανόμενος αριθμός των δυσφημιστικών δηλώσεων για το ποδόσφαιρο και τους παράγοντες του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τους εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους των FIFA και UEFA, αποτελεί μία από τις βασικές ανησυχίες για τους διεθνείς φορείς διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου.

Καμία μορφή βίας, λεκτική ή σωματική, δεν είναι ανεκτή και απαιτούνται άμεσες ενέργειες. Τα επόμενα βήματα αξιολογούνται και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Καθοδήγησης, υπό το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Το συμβάν που έλαβε χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, εμπλέκοντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA συζητήθηκε ιδιαίτερα και καταδικάστηκε από όλους. Αναλυτικές αναφορές συντάχθηκαν και θα αξιολογηθούν αναλόγως.

Συζητήθηκαν επίσης ο νέος ελληνικός αθλητικός νόμος, που θα τεθεί προς διαβούλευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όπως και η πιθανότητα οι επόμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να τεθούν υπό την επίβλεψη των διορισμένων εμπειρογνωμόνων της FIFA και της UEFA (ήτοι πριν λήξει η θητεία τους στην Ελλάδα).

Διάφορες μεταρρυθμίσεις σε σχέση με οικονομικά θέματα και τη γενικότερη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συζητήθηκαν, σε συνέχεια σχετικών επιστολών από τη FIFA και την UEFA. Περαιτέρω ενέργειες αναμένονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Τέλος, σε ξεχωριστή συνάντηση που οργανώθηκε με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ και εκπροσώπους των UEFA και FIFA έγινε λεπτομερής ενημέρωση και αξιολόγηση πολυάριθμων θεμάτων που συνδέονται με τις λειτουργίες της ΚΕΔ και τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να ορίζονται για να διαιτητεύουν αγώνες μεταξύ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος της Super League 2019/20.

Όλες οι πλευρές εξέφρασαν τη διαρκή εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους στην ΚΕΔ και καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε δυσφημιστικό σχόλιο αναφορικά με τα μέλη της ΚΕΔ, διαιτητές ή τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν την υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού ως εκπροσώπου των ελληνικών αρχών σε αυτό το ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα.

Ως ομοσπονδία-μέλος των FIFA και UEFA, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξακολουθεί να  απολαμβάνει της πλήρους υποστήριξης των FIFA και UEFA, αλλά πολύ μικρή πρόοδος μπορεί να σημειωθεί εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παρέχουν τη συναίνεσή τους και δεν επιδείξουν θέληση»

Πηγή φωτό: candiadoc.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…