Ηχηρό άδειασμα από Πικραμμένο σε Χρυσοχοΐδη για «τον εθνικισμό των 12 μιλίων»

Την ακρότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που στρέφεται κατά των εθνικών συμφερόντων για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. διόρθωσε στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αδειάζοντας τον υπουργό Προστασίας.

4859926

Ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Μ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε εθνικιστικό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη και στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση. 

«Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια είναι ένα αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της πατρίδας μας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας ότι η τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αντιβαίνει τον πυρήνα της εθνικής στρατηγικής.

«Θέτουμε, λοιπόν, επιτακτικά προ της ευθύνης του τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ή θα ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη ο κ. Χρυσοχοΐδης ή ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποπέμψει. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναλάβει η κυβέρνηση στο σύνολό της αυτήν την βαριά ιστορική ευθύνη» τόνισε και εξήγησε: «Γιατί αν φτάσουμε σε αυτήν την χώρα να ονομάζουμε εθνικισμό την άσκηση των απαράγραπτων δικαιωμάτων μας, τότε δεν θα πω ότι πρόκειται για ραγιαδισμό και δουλοπρέπεια αλλά ότι έτσι αυτή η πατρίδα δεν έχει αύριο».

Άδειασμα Πικραμμένου σε Χρυσοχοΐδη

Άμεση ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Πικραμμένου, ο οποίος αναγκάστηκε να αδειάσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προφασιζόμενος παρανόηση.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί ο οιοσδήποτε να αμφισβητήσει το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στ 12 μίλια όποτε η χώρα το κρίνει χρήσιμο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού, με εκπλήσσει αυτό το οποίο λέτε δεν έχουμε κανένα λόγο να ανακαλέσουμε προφανώς δεν αντιληφθήκατε τι ελέχθη».

Δείτε το βίντεο:

Προσπαθώντας να προλάβει έναν ανούσιο κύκλο αντιπαράθεσης, ο προεδρεύων, Δημήτρης Βίτσας, επισήμανε πως ο Π. Πικραμμένος διόρθωσε τη δήλωση Χρυσοχοΐδη. Εν συνεχεία, ο κ. Ραγκούσης επανήλθε, αντιτείνοντας πως όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβάσει τα πρακτικά, θα αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει κι ο ίδιος συγγνώμη. «Γιατί η φράση του είναι πολύ συγκεκριμένη και ρητή: ¨Τον εθνικισμό των 12 μιλίων¨» υπογράμμισε και προέτρεψε τον Π. Πικραμμένο να μη συνεχίσει να υπερασπίζεται τον Μ. Χρυσοχοϊδη, αλλά να καλέσει τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει.

Σε εκείνο το σημείο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξαναπήρε το λόγο, κάνοντας ακόμα πιο ξεκάθαρο το άδειασμα του Μ. Χρυσοχοΐδη. «Να το επαναλάβω για να το καταλάβουν όλοι: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία από κανένα Έλληνα και πολλώ μάλλον από την κυβέρνηση αλλά και από όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η χώρα μας έχει ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια. Δεύτερον: θεωρώ ότι ο υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είπε ποτέ κάτι διαφορετικό και προφανώς έχει γίνει παρεξήγηση», ήταν τα λόγια του.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…