Ηχηρή διαφωνία από Κύρτσο για ανασχηματισμό: Δεν είναι αυτό που λέμε... μικρό και ευέλικτο σχήμα

Το πείραμα Μητσοτάκη απέτυχε. Το εσωκομματικό ρήγμα βαθαίνει αντί να κλείνει...

NewsRoom 05/01/2021 | 16:12

Η αυταπάτη του Μητσοτάκη ότι τάχα θα ένωνε και θα σφυρηλατούσε το κόμμα και την κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό φαίνεται να προκαλεί τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Η εικόνα που δείχνει το κυβερνητικό στρατόπεδο από χθες είναι ξεκάθαρα εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης. Πολλά είναι τα στελέχη της κυβέρνησης, κυρίως της σαμαρικής πτέρυγας, που έχουν λόγους να αισθάνονται ικανοποιημένοι ωστόσο το ανακάτεμα της τράπουλας βαθαίνει το ρήγμα στην εσωκομματική ενότητα. 

Τρανταχτό παράδειγμα της τροπής που παίρνει η διαπάλη εντός κυβέρνησης είναι οι «πρωτοβουλίες» και τοποθετήσεις του Γιώργου Κύρτσου.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σε ανάρτησή του στο twitter καυτηριάζει το μέγεθος της νέας κυβέρνησης το οποίο απαρτίζεται από 57 μέλη.

Όπως ο ίδιος σκωπτικά δηλώνει... «δεν είναι αυτό που λέμε μικρό και ευέλικτο σχήμα», επαναφέροντας αυτά που υποσχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προεκλογική περίοδο.

Η σκληρή κριτική ωστόσο του Γ. Κύρτσου στις επιλογές του πρωθυπουργού είχε και συνέχεια...

Σε επόμενη ανάρτησή του τονίζει πως «από το υπουργικό συμβούλιο με 40 μέλη επί Σαμαρά, περάσαμε στα 50-53 επί Τσίπρα και σήμερα ανεβήκαμε στα 57. Επιβάλλεται μια σύγκριση με το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας η της Γερμανίας»

Δεν σταμάτησε όμως ούτε καν στο δεύτερο «χτύπημα». Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra, ο ευρωβουλευτής του κόμματος χαρακτήρισε το ογκώδες κυβερνητικό σχήμα ως «απαξίωση του αξιώματος», προσθέτοντας ότι «δεν μπορείς να έχεις τόσους υπουργούς γιατί το πράγμα χάνει το νόημά του».