Ηχηρή αποκάλυψη Δημητρίου για Αγγελή: Aγνόησε στοιχεία για παραδικαστικό και υπόθεση Φλώρου

Σε μία πολύκροτη αποκάλυψη προχώρησε η Ξένη Δημητρίου κατά την τρίτη της κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή, περιγράφοντας τον τρόπο που ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τότε επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- αγνόησε στοιχεία για παραδικαστικό κύκλωμα αλλά και για την υπόθεση Φλώρου.

Άγγελος Προβολισιάνος 07/05/2020 | 19:18

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διατύπωσε την άποψη ότι ο Ιωάννης Αγγελής είχε εμμονή με την υπόθεση Novartis, γεγονός που η ίδια το ερμήνευσε ως υπερβολή. «Είχε και άλλες υποθέσεις. Για παράδειγμα το παραδικαστικό. Μετά από δική μου πίεση έγιναν κατ' οίκον έρευνες. Υπήρχε ένα υλικό που "μιλούσε" και στο οποίο υπήρχαν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί. Του το είπα: ¨Πρέπει να προχωρήσεις και να υπάρξουν αποτελέσματα. Αν δεν είναι καθαροί αυτοί τότε αλλοίμονο μας¨. Οι άνθρωποι αυτοί δικάζουν παίρνουν αμοιβές» αφηγήθηκε και επισήμανε: «Ο κ. Αγγελής δεν ενδιαφέρθηκε. Όπως και για την υπόθεση Φλώρου».

Σε ερώτηση του εισηγητή της ΝΔ, Θ. Πλεύρη, για τη δικογραφία Novartis, η μάρτυρας απάντησε ότι η δικογραφία είχε «φύγει» από το γραφείο της σε διάστημα 45 λεπτών. Τότε, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπούγας, διερωτήθηκε για το πώς είναι δυνατόν να πρόλαβε η ίδια να διαμορφώσει άποψη. «Δεν ήθελα να την κρατήσω ούτε λεπτό παραπάνω. Είδα το πόρισμα των επιθεωρητών» αντέτεινε και ρώτησε με τη σειρά της: «Τι θα γινόταν αν η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κρατούσε τον φάκελο μια εβδομάδα;».

Σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ, η Ξένη Δημητρίου δεν αρνήθηκε ότι από τις 7 Ιανουαρίου του 2019, ο Ι. Αγγελής της είχε πει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι πίσω από το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας». Επ’ αυτού, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσαν ότι η κ. Δημητρίου παρέθεσε την εξής στιχομυθία: «Του είπα: "Παιδί μου, για ο,τι λες, αποδείξεις έχεις; Μου είπε όχι και για τον λόγο αυτό δεν το συμπεριέλαβε και στις αναφορές του».

Κατά τις πηγές της ΝΔ, ο Θ. Πλεύρης ρώτησε την μάρτυρα αν ελέγχει κανείς τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία αρχειοθετήθηκε η εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis, με την Ξ. Δημητρίου να απαντά αρνητικά. «Δηλαδή, κρίθηκαν μη σοβαρές ενδείξεις και γι’ αυτό δεν κλήθηκαν να πουν τις απόψεις τους;» επανήλθε ο εισηγητής της συμπολίτευσης και η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμφώνησε μαζί τους. Κατά τις ίδιες πηγές, σχετικά με την περιβόητη δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου περί του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους, η Ξ. Δημητρίου δήλωσε ότι θα ήθελε μήνες για να κάνει αξιολόγηση του βάθους της υπόθεσης Novartis. «Πώς λοιπόν σε λίγες ώρες ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε, άρα αξιολόγησε, ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους;» ξαναρώτησε ο Θ. Πλεύρης, με την μάρτυρα να αδυνατεί να εξηγήσει κάτι που δεν είπε η ίδια.

Πηγή: documentonews.gr