Ηχηρή αντίδραση της Αλβανικής Κοινότητας στη δολοφονία του Άλκη: Η οπαδική βία δεν έχει εθνικότητα!

Ανακοίνωση-απάντηση σε όσους προέβαλαν την καταγωγή του δράστη ως επιβαρυντικό παράγοντα του στυγερού του εγκλήματος

5499307 0

Ηχηρή και με νόημα ήταν η αντίδραση της Αλβανικής Κοινότητας Ελλάδος στο θέμα της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Η αλβανική κοινότητα, η οποία βρέθηκε στο προσκήνιο από ορισμένα ΜΜΕ που προέβαλαν την αλβανική καταγωγή του δράστη της δολοφονίας, με ανακοίνωσή της θέτει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε υπό τον τίτλο «Η οπαδική βία δεν έχει Εθνικότητα».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι συνεργοί της στυγερής δολοφονίας ενός αθώου και τόσο νέου συνανθρώπου μας είναι το έκτρωμα που γεννά χρόνια τώρα η ανομία και η αναρχία στα γήπεδα και στις παράνομες Λέσχες Φίλαθλων».

«Σύσσωμη η Αλβανική Κοινότητα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας κοινωνίας επί δεκαετίες, τάσσεται υπέρ της ανάγκης για την εξάλειψη του φαινόμενου της βίας και των συνεχόμενων επιθέσεων σε χώρους αθλητισμού ή εις στο όνομα του αθλητισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αλβανικής Κοινότητας Ελλάδος:

Η οπαδική βία δεν έχει Εθνικότητα!

Η Αλβανική Κοινότητα στην Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανού. 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος! Οι συνεργοί της στυγερής δολοφονίας ενός αθώου και τόσο νέου συνανθρώπου μας είναι το έκτρωμα που γεννά χρόνια τώρα η ανομία και η αναρχία στα γήπεδα και στις παράνομες Λέσχες Φίλαθλων. 

Δυστυχώς στην Ελλάδα η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, μια από τις πιο σοβαρές μάστιγες του αθλητισμού, παρά το ισχύον νομικό πλαίσιο, συνεχίζει να αποτελεί ένα θεσμικό και δυσεπίλυτο πρόβλημα,  με τεράστιες προεκτάσεις στην κοινωνία μας. 

Σύσσωμη η Αλβανική Κοινότητα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας κοινωνίας επί δεκαετίες, τάσσεται υπέρ της ανάγκης για την εξάλειψη του φαινόμενου της βίας και των συνεχόμενων επιθέσεων σε χώρους αθλητισμού ή εις στο όνομα του αθλητισμού! 

Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στον αδικοχαμένο Άλκη και σε όσους έχουν πέσει θύματα τέτοιων άγριων και παράλογων επιθέσεων. 

Εμείς δηλώνουμε παρόντες, με τη θέληση και το θάρρος να κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή θρησκείας, τα αναγκαία βήματα για να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο και προοδευτικό μέλλον στον αθλητισμό, για την επόμενη γενιά.

Μας αφορά όλους! 

Η οπαδική βία δεν είνα θέμα εθνικότητας, είναι θέμα παιδείας!

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ