Ηγέτης αυτονομιστών: "Αιχμάλωτοι πολέμου οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ"

«Αιχμαλώτους πολέμου», χαρακτήρισε την Κυριακή τους στρατιωτικούς παρατηρητές του ΟΑΣΕ που κρατούνται από την Παρασκευή από ρωσόφωνους αντάρτες στο Σλαβιάνσκ,…

ponomariov

«Αιχμαλώτους πολέμου», χαρακτήρισε την Κυριακή τους στρατιωτικούς παρατηρητές του ΟΑΣΕ που κρατούνται από την Παρασκευή από ρωσόφωνους αντάρτες στο Σλαβιάνσκ, ο αυτονομιστής ηγέτης της πόλης, Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ανακοινώνοντας παράλληλα και τη «σύλληψη» από τους αντάρτες τριών Ουκρανών αξιωματικών, οι οποίοι επίσης κρατούνται.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Πονομαριόφ δήλωσε ότι θα συναντηθεί εντός της ημέρας με αντιπροσωπεία διαπραγματευτών του ΟΑΣΕ που κατευθύνεται στην περιοχή και διευκρίνισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον ΟΑΣΕ συμφώνησε να συναντήσει την αντιπροσωπεία αυτή.

«Όταν οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ έρθουν, θα τους μιλήσουμε για τους παρατηρητές που κρατούνται», δήλωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι στρατιωτικοί παρατηρητές σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των αυτονομιστών που κρατούνται από τις Αρχές του Κιέβου, απάντησε: «Αυτή είναι η θεμελιώδης επιλογή». «Οι στρατιώτες είναι όμηροι της κατάστασης, αλλά νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Θα καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία», είπε.

Την ίδια ώρα ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε την αποστολή ομάδας διαπραγματευτών του στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας για να ζητήσει την απελευθέρωση των 8 στρατιωτικών παρατηρητών του που κρατούνται από φιλορώσους αντάρτες.