Newsroom

Newsroom

Ηφαίστειο Λα Πάλμα: Drones κρατούν στη ζωή εγκαταλελειμμένα σκυλάκια (Video)

Η λάβα έχει καταστρέψει συνολικά σχεδόν 6.000 στρέμματα γης. Απίστευτα συγκινητικές εικόνες έρχονται από την Ισπανία με εγκαταλελειμμένα σκυλάκια να σιτίζονται με τη βοήθεια drones. 

dogs 252863 280315

Οι περισσότεροι κάτοικοι στην περιοχή της Λα Πάλμα έχουν ήδη απομακρυνθεί, με το ισπανικό νησί να βιώνει μια τραγική κατάσταση μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχο, η λάβα του οποίου έφτασε μέχρι τον ωκεανό και με τη στάχτη να έχει καλύψει τα πάντα σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Η λάβα έχει καταστρέψει συνολικά σχεδόν 6.000 στρέμματα γης. Ωστόσο, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί, αρκετά σκυλάκια έχουν παγιδευτεί στο νησί, και βρίσκονται σε μια περιοχή αποκομμένη λόγω της ηφαιστειακής λάβας, στην περιοχή Todoque.

Από αέρος – με drones – καταφθάνουν δέματα με τροφή για τα άτυχα ζωάκια, για να παραμείνουν στη ζωή. Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τη σίτισή τους συμβουλεύονται κτηνιάτρους. 

Πλάνα δείχνουν αρκετά αδυνατισμένα σκυλιά ξαπλωμένα σε μια περιτοιχισμένη αυλή, καλυμμένη με στάχτη.

Τα σκυλιά πρόκειται να μείνουν και άλλες μέρες εγκλωβισμένα γιατί δεν μπορούν να πετάξουν ελικόπτερα στην περιοχή λόγω του θερμού αέρα που προέρχεται από τη λάβα αλλά και λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις έλικες.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν νομικά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν καθώς είναι παράνομο να μεταφέρεις ανθρώπους ή ζώα με drones, γεγονός που έχει αφήνει μετέωρη την υπόθεση διάσωσης των σκυλιών για την ώρα, μέχρις ότου να μπορεί το ΔΣ της Λα Πάλμα να υπερβεί τα νομικά εμπόδια.

Σε δήλωσή του, το ΔΣ της Λα Πάλμα ευχαρίστησε τις δύο τοπικές εταιρείες, την Ticom Soluciones και την Volcanic Life, για τη σίτιση των σκύλων τις τελευταίες πέντε ημέρες. Οι εταιρείες θα συνεχίσουν όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφάλειας και οι μετεωρολογικές συνθήκες.

Παράλληλα, εθελοντές εργάζονται για να σκάψουν εκατοντάδες σπίτια θαμμένα κάτω από τοξική τέφρα στη Λα Πάλμα, καθώς το νησί χτυπήθηκε χθες το βράδυ από τον ισχυρότερο σεισμό από την έκρηξη ηφαιστείου πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Δείτε το βίντεο

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη