Ιερώνυμος: Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι η Εκκλησία μπαίνει στην πολιτική

«Όλοι μας έχουμε υποχρέωση, όπου βρισκόμαστε, σε όποια θέση και αν είμαστε, να βοηθάμε αυτό το κίνημα που θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση. Η κρίση θα ξεπεραστεί, η παρακμή φοβάμαι ότι θα υπάρξει πολύ καιρό ακόμα, διότι τη βλέπουμε την παρακμή σε πάρα πολλά κομμάτια της καθημερινής ζωής. Θα προσπαθήσουμε». Τα παραπάνω ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια του Προκόπειου Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού Κέντρου στην Καλαμαριά, μετά από πρόσκληση της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

5911c8dd1dc524d9528b4570

Για το Προκόπειο Εκκλησιαστικό Κέντρο, που φέρει το όνομα του μακαριστού μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου, είπε ότι και αυτό, «όπως όλα αυτά που ανυψώνονται σαν οάσεις μέσα στην έρημο της ζωής θα προσφέρει ανακούφιση».

Μιλώντας για το έργο της Εκκλησίας είπε ότι παρά τις δυσκολίες, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, υπάρχει δύναμη και μπορεί ακόμα η Εκκλησία να προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμαριάς, όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης και του ανακοινώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη, παρουσία -μεταξύ άλλων- του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και της υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.

«Μερικοί που δεν ξέρουν τα πράγματα -τα διαβάζετε εξάλλου- λένε ότι η Εκκλησία μπαίνει στην πολιτική, έρχεται και διεκδικεί μέρος εξουσίας. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν μεγάλο λάθος, όπου και να ανήκουν, γιατί μας το έχει απαγορεύσει ο ίδιος ο Χριστός» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Και να θέλουμε να μπούμε μέσα, να κάνουμε εξουσία και δεν θα τα καταφέρουμε αλλά δεν μας επιτρέπεται κιόλας».

«Αγωνιζόμαστε για τον λαό, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, αναξίως και ανεπιτυχώς πολλές φορές, αλλά χωρίς τέτοιες επιδιώξεις» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…