Ιερώνυμος: "Αναμενόμενο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος"

Σύνεση και σοφία συνέστησε στην εθνική αντιπροσωπεία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόσο κατά τη διάρκεια του αγιασμού για την έναρξη της τέταρτης κοινοβουλευτικής συνόδου όσο και εξερχόμενος από το κτίριο της Βουλής, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια «αναμενόμενο».

5bb1e28c1dc52405378b457d

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την έξοδό του από το κτίριο της Βουλής, αποκάλεσε «αναμενόμενο» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη γείτονα, ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι έπεται μετά το δημοψήφισμα, απάντησε:

«Θα προσπαθήσουμε και η μία πλευρά και η άλλη πλευρά. Εμείς τα δικά μας τα πράματα θα κοιτάξουμε. Κάναμε τον αγιασμό στη Βουλή σήμερα. Μια καινούργια χρονιά αρχίζει κι ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλύτερη από τι άλλες χρονιές. Ευχήθηκα να έχουν δύναμη οι βουλευτές μας, να έχουν σοφία και σύνεση γιατί περιμένουμε πολλά, γιατί έχουμε υποφέρει και πολλά».

«Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη όλοι μας»

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας πριν εισέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας για να ξεκινήσει ο αγιασμός, επισκέφτηκε -ως είθισται- τον πρόεδρο της Βουλής στο γραφείο του.

«Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη όλοι μας» είπε στον κ. Βούτση χωρίς να συγκεκριμενοποιεί τα λεγόμενά του. «Ούτε τα ίδια ούτε άλλα μακαριότατε, πρέπει η σοφία αυτών των χρόνων να πρυτανεύσει» απάντησε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε αναφορικά με την παρουσία της ιεραρχίας της εκκλησίας κατά την εκκίνηση κάθε κοινοβουλευτικής συνόδου: «Αν και δεν είναι θεσμοποιημένη, είναι ισχυρά παραδοσιακά υπαρκτή και την σεβόμαστε σαν τέτοια στην αρχή κάθε συνόδου».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…